Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Šušnjar

Treću godinu zaredom odbija Fininu Zlatnu bilancu

Zlatna bilanca
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
20.05.2015.
u 07:15

Razlog odbijanja uvijek je isti, kaže Šušnjar, a to je antipoduzetnička klima koja vlada u zemlji i ništa se ne čini da se to promijeni

Već tri godine zaredom vlasnik tvrtke Bit-Art Informatika Marko Šušnjar odbija primiti nagradu Fine za najuspješniju hrvatsku tvrtku. Razlog je, kaže nam, isti kao i prijašnjih godina – antipoduzetnička klima u zemlji.

Finina nagrada Zlatna bilanca utvrđuje se po strogo utvrđenim kriterijima poslovanja za prethodnu godinu i danas će se dodijeliti sedmu godinu zaredom. No, vlasnik splitske tvrtke koja je na tržištu već 16 godina i s 30 zaposlenih proizvodi softvere uglavnom za Njemačku, nagradu ne želi, radije će biti u sve brojnijoj skupini uspješnih poduzetnika koji rade daleko od javnosti jer su shvatili da im istupi često štete.

Okolina pokazuje zavist prema uspjehu ili uspješne poduzetnike gleda kao kriminalce, a državne institucije tvrtke iz kojih stižu kritike zbog loših uvjeta poslovanja odmah stavljaju pod povećalo. Mnoge to tjera u inozemstvo, a i Šušnjar kaže da je iz njegove tvrtke posljednjih mjeseci otišlo devet mladih jer bolju perspektivu vide vani. Tvrdi i da se kvalitetni ljudi umaraju i da je, bez obzira na to što poduzetnik stvara novu vrijednost i plaća sve poreze, klima za poduzetnike loša i ne podupire ih se. Za to su krivi, tvrde poduzetnici, loše postavljen sustav, loša organizacija, nekompetentnost i pad morala.

>> Vlasnik Bit-Art Informatike odbio primiti Fininu nagradu

Komentara 2

DU
Deleted user
13:35 21.05.2015.

Pa naravno za isti posao ovdje dobije 10 tisuća a vani 30. Tu počinje i završava cijela priča.

CO
coolman
08:29 22.05.2015.

Antipoduzetnička klima je kontinuitet koji nas poduzetnike prati od 1945. U t.zv.socijalističkom društvu svaki privatnik , obrtnik je bio sumnjiv i na sve načine im se pokušavalo zagorčiti život. Ta paranoja se je nastavila i nakon pada socijalizma i trajee do danas, što i nije tako čudno obzirom da je ista garnitura samo promjenila kapute i preuzela vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije