Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADUŽENA ZA 26 DRŽAVA

Ova Hrvatica postaje šefica Coca-Cole od Rusije do Italije

Lana Popović
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
22.10.2018.
u 18:15

L. Popović diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a Coca-Coli se pridružila 2001.

The Coca-Cola Company objavila je kako je Lana Popović imenovana novom predsjednicom Grupe za srednju i istočnu Europu. Na toj će poziciji zamijeniti Nikosa Koumettisa koji postaje nadležan za Europu, Bliski istok i Afriku (EMEA), za 120 država s čak 2,4 milijarde ljudi.

Lana Popović do sada je obnašala funkciju direktorice za sjeveroistočnu Europu, a na novoj će poziciji biti zadužena za 26 država, od Rusije do Italije.

L. Popović diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a Coca-Coli se pridružila 2001. Direktoricom marketinga za RH, zatim i za BiH imenovana je 2006. Godinu dana kasnije postala je direktorica poslovanja Coca-Cole za jugoistočnu Europu, 2016. za Poljsku i Baltik, a 2017. poslovne jedinice za razvoj Coca-Colinog poslovanja u sjeveroistočnoj Europi – u Rusiji, Poljskoj, Ukrajini, Bjelorusiji, Latviji, Litvi, Estoniji i Moldaviji.

Coca-Cola je nedavno ušla u novu tržišnu kategoriju biljnih napitaka od soje, riže, badema, zobi i kokosa AdeZ, s i bez voćnih sokova, sa stevijom, bez dodanih šećera..., a za 5,1 mlrd. eura preuzela je i vodeći svjetski brend kave Costa Coffee.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Ksaver38
Ksaver38
01:21 26.10.2018.

Sam ste se malo prešli, ona je Srpkinja, a ne Hrvatica. Rođena je u Hrvatskoj, ali je Srpskog podrijetla.

WE
westsouth
19:40 22.10.2018.

AdeZe

SA
samoborka
19:36 22.10.2018.

Svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije