Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatno

Kako zaštiti izum, logotip ili dizajn doznajte na konferenciji 'Zaštiti svoju ideju' by JCI Zagreb

Zaštiti svoju ideju konferencija
Foto: plakat
16.09.2014.
u 11:56

Želite li doznati kako funkcionira proces zaštite ideje iz prve ruke na uspješnim primjerima iz prakse? Zanima vas službeni stav Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo glede upotrebe intelektualnog vlasništva u poslovanju?

Želite znati kakva je trenutna pravna regulativa u Hrvatskoj u pogledu zaštite intelektualnog vlasništva? Želite li doznati kako funkcionira proces zaštite ideje iz prve ruke na uspješnim primjerima iz prakse? Zanima vas službeni stav Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo glede upotrebe intelektualnog vlasništva u poslovanju? Upravo tome služi i besplatna konferencija u organizaciji JCI Zagreb koja će se održati u subotu 20. rujna od 16 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Ćirilometodskoj 5 na Gornjem Gradu. 

Nakon uspješne konferencije u ožujku na temu 'Zapali svoju ideju' by JCI Zgareb Međunarodna komora mladih Zagreb organizira drugu po redu konferenciju pod nazivom 'Zaštiti svoju ideju' by JCI Zagreb s ciljem upoznavanja mladih poduzetnika, inovatora i dizajnera o potrebi i instrumentima zaštite izuma, logotipa ili dizajna. Zaštita inovacija i patenata pomaže gospodarskom razvoju, potiče kreativnosti u industrijskom sektoru, kao i u umjetnosti te obrtu, što pridonosi širenju komercijalne djelatnosti i izvozu nacionalnih proizvoda kao i zaštiti robe i usluga na unutarnjem i međunarodnom tržištu. 

Voditeljica Samostalne službe za izobrazbu, promicanje i razvoj primjene intelektualnog vlasništva Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske, mr.sc. Tanja Milović otvorit će konferenciju izlaganjem o zaštiti svih oblika intelektualnog vlasništva i primjerima upotrebe istog u poslovanju. Odvjetnik Mladen Vukmir održat će predavanje na temu 'Prijava prava intelektualnog vlasništva kao poduzetnički iskorak' putem kojega će nazočnima objasniti sve o pravnim procedurama patentne prijave kao i o praksama na hrvatskom i međunarodnom tržištu u pogledu zaštite intelektualnih prava. Partneri u arhitektonsko-dizajnerskom studiu Atmosfera, Bernarda i Davor Silov govorit će o inovativnosti kroz osam koraka jer tvrde kako inovativnost nije sama po sebi dovoljna. Poduzetnica Sanja Opačak na vlastitom će primjeru patenta Paprenjak objasnit što joj je donijela zaštita intelektualnog prava te koji je profit vlasnika i vrijednost tvrtke koja ima patent.

Mladi inovator Petar Jončić, direktor inovatorske tvrtke Genijator izlaganje pod nazivom 'Egzistirati ili patentirati' ispričat će svoj put od ideje do komercijaliziranog proizvoda CO2 Neutralizatora koji štedi gorivo, produljuje životni vijek motora i smanjuje emisiju štetnih plinova. Dobitnik je zlatne medalje na međunarodnom sajmu inovacija – INOVA 2013 i nagrade Nikola Tesla u kategoriji Teslinog proširenog djelovanja.

>> Na konferenciji 'Zapali svoju ideju' otkrijte kako uspješno pokrenuti vlastiti biznis

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije