Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIBINA

Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske

Brand PIP
Foto: Promo
22.09.2017.
u 11:58

Predstavljanje primjera dobre prakse „Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka PIP“. 27. rujna 2017. u 11 sati Aula Sveučilišta u Zagrebu Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb

Uspješno povezivanje znanosti i visokoga obrazovanja s malim i srednjim poduzetnicima nužan je preduvjet, ne samo gospodarskoga rasta, nego i razvoja lokalne i šire društvene zajednice. To nam potvrđuju iskustva razvijenih zemalja Europe i svijeta, prema kojima su usmjeravanje na inovativnost, istraživanje i razvoj osnovni preduvjeti za uspješan rast poslovnoga sektora i gospodarstva u cjelini.

Sveučilište u Zagrebu ima društvenu odgovornost prijenosa znanja i tehnologije u različitim oblicima prema poslovnim subjektima, što je jedan od njegovih osnovnih zadataka. U skladu s time, kontinuirano potiče razvoj inovativnih tvrtki dajući im pristup znanju i modernoj tehnologiji, pružajući im podršku u rješavanju tehnoloških izazova s kojima se susreću u svom poslovanju.

Jedan od takvih uspješnih primjera predstavlja i suradnja u području pčelarstva te proizvodnje pčelarskih i pčelinjih proizvoda između Sveučilišta u Zagrebu i tvrtke PIP d. o. o.. Tvrtka PIP je svoju povijest započela iz obiteljske tradicije bavljenja pčelarstvom u tridesetim godinama prošloga stoljeća te je najstariji privatni proizvođač pčelinjih proizvoda. Nositelj je brojnih priznanja za svoje inovativne proizvode koji su i zaštićeni patentima (desetak proizvoda koji su visoko inovativni nisu patentno štićeni iz ekonomskih i tržišno-taktičkih razloga). Ovaj uspjeh u velikoj mjeri zahvaljuje upravo bliskoj i dugotrajnoj suradnji sa stručnjacima sa sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u području pčelarstva, koji su svoje znanje uspješno prenijeli tvrtki PIP d. o. o..

Našom tribinom želimo kroz primjer dobre prakse predstaviti potencijal Sveučilišta u Zagrebu u prijenosu znanja na poslovne subjekte koji žele izaći na tržište sa svojim inovativnim proizvodima. Želja nam je potaknuti i druge zainteresirane da se uključe u partnerski odnos sa Sveučilištem te da iskoriste potencijal našega sveučilišta za svoj razvoj. Prigoda je da se na ovom skupu raspravi i o poboljšanju modela ovih oblika suradnje stoga Vas pozivamo da nam se pridružite na još jednoj u nizu stručnih rasprava.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije