Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

INA ojačala tržišnu poziciju u Crnoj Gori

INA ovime pokazuje vjeru u dugoročnu perspektivu tržišta Crne Gore gdje sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima, uz tendenciju rasta te brojke.
15. ožujka 2019. u 16:31 245 prikaza
INA
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

INA je u Crnoj Gori proširila svoju maloprodajnu mrežu kupnjom pet atraktivnih maloprodajnih lokacija kompanije Pavgord CG, a transakcija je odobrena od strane regulatora za zaštitu tržišnog natjecanja. Ovom akvizicijom INA se dodatno pozicionirala na tržištu Crne Gore. U odnosu na 2017., kada je imala 1% udjela na tržištu, INA će nakon puštanja svih lokacija u funkciju dosegnuti oko 15% tržišnog udjela te upravljati mrežom od 11 maloprodajnih mjesta u Crnoj Gori.

INA pokreće ulaganje u proizvodnju bitumena u Sisku Sjednica Uprave INA pokreće ulaganje u proizvodnju bitumena u Sisku

Poslovnu odluku Uprava Ine donijela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u Crnoj Gori, a s ciljem daljnje izgradnje vodeće regionalne pozicije koja može imati pozitivan utjecaj na Inino poslovanje te plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tom tržištu. Kupljene lokacije nalaze se u Kotoru (Radanovićima i Škaljarima), Podgorici, Bijelom Polju i Mojkovcu te će one biti pridodane mreži već postojećih lokacija Ine u glavnom gradu Crne Gore, Tivtu te Pljevljima. 
 
Također, INA planira daljnje širenje maloprodajne mreže na crnogorskom tržištu te njezin razvoj uvođenjem široke lepeze usluga poput gastro koncepta Fresh Corner koji je dobro primljen od strane lokalnih kupaca. „Dosadašnja iskustva govore nam da kupci u Crnoj Gori cijene kvalitetu Ininih goriva te ostalih proizvoda i usluga. Zbog toga u srednjem roku želimo postati jedan od najvažnijih igrača na crnogorskom tržištu maloprodaje derivata. To je u skladu sa strategijom Ine koja želi ojačati svoju poziciju vodećeg regionalnog brenda.“,izjavio je Darko Markotić, operativni direktor Usluga kupcima i maloprodaje Ine.  
 
INA ovime pokazuje vjeru u dugoročnu perspektivu tržišta Crne Gore gdje sada zapošljava oko 150 radnika na maloprodajnim mjestima, uz tendenciju rasta te brojke.  

27.12.2016., Velika Gorica - INA benzinska crpka.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL do 25 posto INA povećava plaće radnicima na maloprodajnim mjestima
Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj