Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola

ICAO do 2. lipnja provodi nadzor Agencije za civilno zrakoplovstvo

Solar-impulse (1)
Solar Impulse
26.05.2010.
u 10:48

Auditom se utvrđuje u kojoj mjeri zrakoplovna vlast nadzirane zemlje zadovoljava ICAO standarde sigurnosti i je li uspostavljenja infrastruktura za to.

Međunarodna organizacija civilnog zrakoplovstva (ICAO) od sutra do 2. lipnja provodi audit Agencije za civilno zrakoplovstvo RH u sklopu provođenja nadzora sigurnosti zrakoplovstva Hrvatske. Auditom se utvrđuje, priopćili su iz hrvatske agencije, u kojoj mjeri zrakoplovna vlast nadzirane zemlje zadovoljava ICAO standarde sigurnosti i je li uspostavljenja infrastruktura za to.

Ocjenjuje se u kojoj mjeri nacionalni zakoni omogućuju da zrakoplovna vlast države donosi regulativu koja zadovoljava ICAO standarde, zadovoljavaju li propisi te standarde, certifikacija operatera... Međunarodna organizacija civilnog zrakoplovstva, ICAO, je 1995.godine usvojila rezolucijom Program provođenja nadzora sigurnosti u zrakoplovstvu. Programom se provodi auditiranje zrakoplovnih vlasti država članica. Cilj je Programa da države članice ICAO učinkovito primjenjuju ICAO standarde, preporučenu praksu i postupke definirane u svim aneksima Konvencije o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije