Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INOVATIVNA RJEŠENJA

Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će je implementirati i na strana tržišta

HECTA
21.01.2020.
u 16:08

Zahvaljujući financijskoj potpori koja im je omogućena kroz ovaj projekt, HECTA je realizirana u roku od tri godine. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.261.240,00 kn, od čega je 981.576,00 kn bespovratnih sredstava

HECTA je novi proizvod/usluga na tržištu jugoistočne Europe jer trenutno ne postoji drugi proizvod dostupan na tržištu koji nudi istu funkcionalnost kao HECTA. Tvrtka koja je zaslužna za HECTU je 4APP Solution iz Zagreba, a Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije podržala ih je u razvojnoj fazi njihova softverskog rješenja.

Što je uopće HECTA?
HECTA je B2B e-eCommerce rješenje razvijeno za Microsoft Dynamics NAV. Od ostalih B2B e-eCommerce sustava se razlikuje po tome što je u potpunosti integrirana s Microsoft Dynamics NAV sustavom. Dakle, HECTA je sustav koji funkcionira kao produžena ruka Microsoft Dynamics NAV u kojem se već nalaze svi korisnikovi podaci.

- Znali smo s kakvim se izazovima B2B klijenti susreću kod implementacije eCommerce platformi koje zahtijevaju usklađivanje s ERP sustavom. Prebacivanje i kopiranje podatka iz ERP-a, sinkronizacija podataka, upravljanje narudžbama kroz nekoliko softverskih sustavaHECTA rješava sve ove probleme. Zahvaljujući financijskoj potpori koja nam je omogućena kroz ovaj projekt, HECTA je realizirana u roku od tri godine. Ponosni smo što smo što amo kroz ovaj projekt okupili tim stručnjaka u implementaciji poslovnih rješenja koji razumiju čitav poslovni proces. Uz brojne vanjske partnere na projektu su sudjelovali i interni članovi tima; dva razvojna inženjera te voditelj projekta. Svi oni i dalje rade na stalnom razvoju i nadogradnji HECTE u skladu s globalnim eCommerce trendovima - rekla je direktorica tvrtke Jelena Šipušić. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.261.240,00 kn, od čega je 981.576,00 kn bespovratnih sredstava, a kroz cijeli put dobivanja tih sredstava tvrtki 4APP Solutions pomogao je HAMAG BICRO.

Kome je HECTA namijenjena?
HECTA nema ograničenja po tom pitanju, niti u smislu veličine tvrtke, niti načina proizvodnje i distribucije. Kao integrirani B2B eCommerce sustav može se primijeniti u svakoj industriji i svakom prodajnom procesu. Jedino ograničenje je ono u percepciji poslovnog sektora u Hrvatskoj, koji velikim dijelom još uvijek smatra da je B2B eCommerce samo online katalog proizvoda, potreban samo u distribuciji. HECTA je puno više od toga. Ona omogućuje proširenje prodaje uz manje troškove te garantira odlično korisničko iskustvo B2B klijenata. Upravo zato su i ove godine nadogradili HECTA sustav dodatnim značajkama kako bi bili korak ispred njihovih očekivanja. Tvrtka 4APP Solution i dalje intenzivno radi na razvoju novih verzija HECTE. Tijekom 2019. godine završili su nekoliko implementacija HECTA sustava te konstantno putem prezentacija, radionica i blogova podižu razinu svijesti poduzetnika o važnosti B2B online prodaje. Krajem godine započeli su pregovore i s nekoliko inozemnih klijenata te očekuju da će tijekom ove godine implementirati HECTU i na strana tržišta.

Koji su benefiti uvođenja HECTE?
Jedna od najvećih prednosti HECTE je automatizacija prodajnog procesa, kažu u tvrtki 4APP. Kao integrirani B2B eCommerce sustav ona omogućuje jednostavno upravljanje svim podatcima koji se već nalaze u Microsoft Dynamics NAV sustavu te svim ostalim Microsoft alatima s kojima je on integriran. HECTA omogućuje točne i ažurne informacije o stanju zaliha, jednostavan pregled proizvoda te brzu i učinkovitu kupnju. Uz to, pruža i uvid u ranije kreirane narudžbe, te omogućuje ažurne izračune različitih stopa poreza i ispis potrebnih dokumenata. U svakom trenutku i gdje god se korisnik nalazi. Pomoću HECTE, korisnikovi klijenti mogu izravno iz svog softverskog sustava napraviti narudžbu artikla, vidjeti sve informacije o trenutnim zalihama ili jednostavno preuzeti svoje fakture u elektronskom obliku, bez potrebe za ručnim unosom podataka. Tako eCommerce kupnja postaje brza i jednostavna.

- Naše iskustvo suradnje na ovom projektu je bilo zaista odlično. Djelatnici HAMAG BICRO-a stalno su nam bili na raspolaganju u provedbi projekta. Izuzetno su poduzetnički orijentirana agencija i zato vjerujemo da ćemo i u sljedećim godinama surađivati na nekim novim projektima - zaključuju u zagrebačkoj tvrtki 4APP.

Sadržaj omogućio HAMAG-BICRO

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije