Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Hrvatska u fokusu zbog ilegalne sječe šuma

Zastupnici Zelenih iz Austrije skrenuli su pozornost na ilegalne sječe šuma pri čemu su Hrvatska i Rumunjska apostrofirane kao zemlje s velikim izazovima u gospodarenju privatnim šumama
18. siječnja 2019. u 22:57 3 komentara 602 prikaza
Prezentacija Projekta ustupanja šume Pantovčak Gradu Zagrebu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Tri odbora Europskog parlamenta, poljoprivreda, okoliš i gospodarstvo, ovog su tjedna u Strasbourgu raspravljali o strategiji Europske unije za šume. U fokusu rasprave u kojoj je sudjelovalo 26 europarlamentaraca našla se Hrvatska, i to u negativnom svjetlu. Zastupnici Zelenih iz Austrije skrenuli su pozornost na ilegalne sječe šuma pri čemu su Hrvatska i Rumunjska apostrofirane kao zemlje s velikim izazovima u gospodarenju privatnim šumama u kojima se bilježi pojava necertificiranog drveta i sektorska korupcija.

HT Hrvatski telekom Imaš ideju kako spasiti hrvatske šume? Prijavi se na Let's Challenge - IoT saves Croatia Trees

Na dnevnom redu bilo je i razminiranje koje je u Hrvatskoj i dalje aktualna problematika s obzirom na to da je 36.000 hektara pod minama. Povjerenik Phil Hogan poručio je da će EK još više podržati projekte razminiranja šuma ako Vlada RH podastre konkretne prijedloge te da bi se čišćenje površina trajno moglo riješiti u 5-6 godina kroz izmjene Programa ruralnog razvoja.

šuma ULAGANJE U ŠUMARSTVO Šumarskom sektoru dostupno 270 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Europska unija u Dunavskoj regiji želi do 2020. povećati prijevoz tereta tom rijekom za 20 posto što predstavlja priliku za kompanije koje se bave biomasom s obzirom na veliku količinu drvnih resursa niz riječni tok.

>>Pogledajte video: Prezentacija Projekta ustupanja šume

Adventski ugođaj na jugu
Adventski ugođaj na jugu
Split i Dubrovnik tradicionalno pripremaju veseli program za sve uzraste
  • serđo12:

    U prosincu “43. malo ustaše zapucaju pa potjeraju partizane van iz šume,onda drugog dana zapucaju ovi ,pa potjeraju ustaše van iz šume.Za par dana popizdio šumar pa protjerao i jedne i druge van iz šume!

  • Zagorec101:

    A 2019 ruše šume da se partizani nemaju gdje sakriti.

  • vorda400:

    Ma nemoguće da se sječe ilegalno pa to je državna firma kako ilegalno kad imaju blagoslov vladajućih