Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGATIVNO SVJETLO

Hrvatska u fokusu zbog ilegalne sječe šuma

Prezentacija Projekta ustupanja šume Pantovčak Gradu Zagrebu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
18.01.2019.
u 22:57

Zastupnici Zelenih iz Austrije skrenuli su pozornost na ilegalne sječe šuma pri čemu su Hrvatska i Rumunjska apostrofirane kao zemlje s velikim izazovima u gospodarenju privatnim šumama

Tri odbora Europskog parlamenta, poljoprivreda, okoliš i gospodarstvo, ovog su tjedna u Strasbourgu raspravljali o strategiji Europske unije za šume. U fokusu rasprave u kojoj je sudjelovalo 26 europarlamentaraca našla se Hrvatska, i to u negativnom svjetlu. Zastupnici Zelenih iz Austrije skrenuli su pozornost na ilegalne sječe šuma pri čemu su Hrvatska i Rumunjska apostrofirane kao zemlje s velikim izazovima u gospodarenju privatnim šumama u kojima se bilježi pojava necertificiranog drveta i sektorska korupcija.

Na dnevnom redu bilo je i razminiranje koje je u Hrvatskoj i dalje aktualna problematika s obzirom na to da je 36.000 hektara pod minama. Povjerenik Phil Hogan poručio je da će EK još više podržati projekte razminiranja šuma ako Vlada RH podastre konkretne prijedloge te da bi se čišćenje površina trajno moglo riješiti u 5-6 godina kroz izmjene Programa ruralnog razvoja.

Europska unija u Dunavskoj regiji želi do 2020. povećati prijevoz tereta tom rijekom za 20 posto što predstavlja priliku za kompanije koje se bave biomasom s obzirom na veliku količinu drvnih resursa niz riječni tok.

>>Pogledajte video: Prezentacija Projekta ustupanja šume

Ključne riječi

Komentara 3

SE
serđo12
00:23 19.01.2019.

U prosincu “43. malo ustaše zapucaju pa potjeraju partizane van iz šume,onda drugog dana zapucaju ovi ,pa potjeraju ustaše van iz šume.Za par dana popizdio šumar pa protjerao i jedne i druge van iz šume!

ZA
Zagorec101
10:36 19.01.2019.

A 2019 ruše šume da se partizani nemaju gdje sakriti.

VO
vorda400
11:05 19.01.2019.

Ma nemoguće da se sječe ilegalno pa to je državna firma kako ilegalno kad imaju blagoslov vladajućih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije