Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Industrija

Fina: Bruto dobit prehrambene industrije rasla u prošloj godini

hrana
Arhiv VL-a
23.04.2010.
u 10:43

Prehrambena industrija je zabilježila bruto dobit od 980 milijuna kuna, što je povećanje za 108 milijuna kuna ili za 12,4 posto.

Prema danas objavljenim podacima Financijske agencije (Fina), hrvatska je prehrambena industrija u devet mjeseci prošle godine, unatoč krizi i recesiji, zabilježila bruto dobit od 980 milijuna kuna, što je povećanje za 108 milijuna kuna ili 12,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U izvješću se kaže kako je prehrambena industrija u odnosu na druge djelatnosti u tom razdoblju zadržala relativnu stabilnost poslovanja, povećana je zaposlenost za dva posto, smanjeni su ukupni prihodi za svega 0,5 posto, rashodi za jedan posto, što je zbog većeg smanjenja rashoda od prihoda doprinijelo povećanju bruto dobiti za 12,4 posto.

Zaposleni u prehrambenoj industriji u tom su razdoblju imali prosječne mjesečne neto plaće od 4335 kuna, koje su nominalno porasle prema devet mjeseci 2008. godine za 1,1 posto. Ipak, prosječne plaće radnika u prehrambenoj industriji i dalje su za 4,7 posto, odnosno 214 kuna niže od prosječnih plaća svih zaposlenih kod poduzetnika u Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije