Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lako ih je provući

Europljani svakodnevne kupnje najradije obavljaju kreditnim karticama

MasterCard,kartica
08.04.2014.
u 14:17

Više od 220 financijskih institucija u Europi izdaje MasterCard i Maestro beskontaktne kartice i uređaje koji se mogu koristiti na gotovo 2 milijuna trgovačkih lokacija širom svijeta

MasterCard je danas objavio da je u periodu od godinu dana, zaključno s prosincem 2013. godine, povećao zastupljenost svoje beskontaktne tehnologije u Europi, povećanjem broja zemalja u kojima su kartice za beskontaktno plaćanje prihvaćene. Beskontaktno plaćanje sada je dostupno u 63 zemlje širom svijeta i u 34 zemlje u Europi, uključujući i sedam novih zemalja u kojima je ovakvo plaćanje omogućeno u 2013. godini: Azerbajdžan, Finska, Irska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora i Nizozemska.

Više od 220 financijskih institucija u Europi izdaje MasterCard i Maestro beskontaktne kartice i uređaje koji se mogu koristiti na gotovo 2 milijuna trgovačkih lokacija širom svijeta, što predstavlja povećanje od preko 180% u odnosu na prethodnu godinu. Uz stalni porast broja lokacija na kojima je omogućeno MasterCard i Maestro beskontaktno plaćanje, broj beskontaktnih transakcija u Europi se više nego utrostručio, a ukupan volumen ovakvih transakcija uvećan je četiri puta u odnosu na prethodnu godinu.

 - Drago mi je što Europljani nastavljaju s prihvaćanjem beskontaktnog plaćanja kao inovativnog načina plaćanja u zemlji i inozemstvu. Podaci koje danas predstavljamo pokazuju da je beskontaktno plaćanje ušlo u masovnu upotrebu na tržištima nekoliko zemalja. Uz to što ga ljudi širom Europe vole, trgovci imaju koristi, a kod nekih od njih više od 50% plaćanja karticama obavlja se beskontaktno, što iskustvo kupnje čini sigurnijim i jednostavnijim za sve. Prelazak na beskontaktno plaćanje također nam pomaže u poticanju upotrebe mobilnih plaćanja te smo do kraja četvrtog kvartala 2013. godine završili 50 mobilnih NFC projekata u Europi, što pokazuje koliko su važne inovacije u plaćanjima u Europi - kazao je Javier Perez predsjednik kompanije MasterCard Europe.

>>Poštar zadržao tuđu karticu pa kupovao odjeću i tankao auto

Komentara 1

DU
Deleted user
15:51 08.04.2014.

Kaj se mene tiče, morem reći da me za tu vijest zabolje ona stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije