Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Dukat najavio rast otkupnih cijena mlijeka

Za mlijeko predano u srpnju Dukatovi farmeri bit će plaćeni osam lipa više po litri u odnosu na prethodni mjesec
11. srpnja 2018. u 11:14 1 komentara 499 prikaza
Dukat
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dukat je u srijedu najavio da će povećati otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka na svom otkupnom području - za mlijeko predano u srpnju za osam lipa po litri, a u rujnu za dodatnih osam lipa, čime će otkupna cijena ukupno porasti za 16 lipa po litri u odnosu na cijenu za mlijeko predano u lipnju.

kupanje u mlijeku Poput Kleopatre Treba li se kupati u mlijeku? Dermatolog otkriva pravu istinu o tome

Iz Dukata ističu kako je taj najavljeni rast otkupnih cijena svježeg sirovog mlijeka u skladu s kretanjima otkupnih cijena mlijeka na tržištima Europske unije. 

"Za mlijeko predano u srpnju Dukatovi farmeri bit će plaćeni osam lipa više po litri u odnosu na prethodni mjesec. Drugi val rasta otkupne cijene mlijeka Dukat najavljuje za rujan, kada će Dukat svojim kooperantima za litru mlijeka plaćati dodatnih osam lipa, odnosno 16 lipa više u odnosu na mlijeko predano u lipnju", navodi se u priopćenju Dukata. 

Projekt Najdonator Bruxelles Projekt 'Najdonator': Najhumanitarnije tvrtke Dukat i Konzum

Također najavljuju ulaganje u razvoj primarne proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području u visini od 50 milijuna kuna tijekom 2018. godine te dodatno ulaganje od pet milijuna kuna bespovratnih sredstava za nabavku junica, s ciljem poticanja proizvodnje mlijeka na svom otkupnom području.

Iz Dukata u priopćenju pozdravljaju Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog potencijala u sektoru govedarstva 2018.-2020. koji je predstavilo Ministarstvo poljoprivrede, no "apeliraju na nužnost što skorije mogućnosti korištenja potpora iz tog programa, s obzirom na dramatične trendove u proizvodnji mlijeka u Hrvatskoj".

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • virtual1:

    ucjenjivali ste i uništavali proizvoda će godinama i sad kad su skoro svi propali panika?