Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori bez rezultata

Dogovora sa Žderićem nema, štrajk u Konstruktoru se nastavlja

konstukrot
Tino Juric/PIXSELL
14.07.2014.
u 13:20

Svojim radnicima Konstruktor duguje nekome devet nekome deset plaća. Prekinuli bi štrajk kada bi im Uprava isplatila dvije plaće

Pregovori između štrajkačkog odbora i predsjednika Uprave Konstruktora, Željka Žderića, održani su u ponedjeljak, ali nisu dali nikakve rezultate. Štrajk se nastavlja! – obavijestio nas je Zoran Kačić iz Sindikata graditeljstva Hrvatske.

Direktor Konstruktora, dodaje Kačić priznaje dug od osam plaća koje ne može isplatiti odmah, a odbio je isplatiti radnicima plaće za vrijeme sudjelovanja u štrajku.

- Predložio je nešto nevjerojatno, da se provede referendum među svim radnicima Konstruktora pa neka oni odluče hoće li radnici koji štrajkaju dobiti plaće – kaže Kačić.

Iako su radnici prijetili kako će u slučaju ne ispunjavanja njihovih zahtijeva započeti štrajk glađu, od toga su odustali. -Sindikat ne bi stao iza toga jer ne želimo dovoditi u pitanje živote radnika. Legalan štrajk je u tijeku i nastavljamo ga kao i do sada – izjavio je Kačić.

Svojim radnicima Konstruktor duguje nekome devet nekome deset plaća. Prekinuli bi štrajk kada bi im Uprava isplatila dvije plaće.

>> Stanka u Saboru zbog štrajka glađu radnika Konstruktora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije