Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

Dobit Oraclea porasla 25% u prvom kvartalu nakon preuzimanja Sun-a

videoigre
AFP
25.06.2010.
u 12:33

Profit Oraclea iznosi 2,36 milijardi dolara, odnosno 46 centi po dionici, dok je u istom razdoblju lani neto dobit iznosila 1,89 milijardi dolara, odnosno 38 centa po dionici. Prodaja licenci za novi sotver raste treći kvartal u nizu

Kvartalna dobit Oraclea porasla 25 posto u kvartalu koji je zaključen krajem svibnja, a pomogli su joj veća potražnja za poslovnim softverom i preuzimanje tvrtke Sun Microsystems, koje je također djelovalo kao katalizator poslovanju. Kako prenosi Associated Press, profit Oraclea iznosi 2,36 milijardi dolara, odnosno 46 centi po dionici, što je 25 postotni rast u usporedbi s istim razdobljem lani, kad je neto dobit iznosila 1,89 milijardi dolara, odnosno 38 centa po dionici. Oracleova prodaja licenci za novi sotver porasla je 14 posto, na 3,14 milijardi dolara i potražnja raste treći kvartal u nizu. Rezultat koji je tvrtka ostvarila posebno je važan zbog njihova apetita za ulaganjem u nove tehnologije.

Ovo je bio prvi kvartal u kojemu pod Oracleom posluje Sun, koji se bavi proizvodnjom servera i borio se s padom tržišnog udjela, no rezanje troškova ulaskom u okrilje nove tvrtke trebalo bi ga vratiti u igru. Sun je iznimno inovativan, no poslovao je s velikim troškovima.

  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar demijan
demijan
15:02 28.06.2010.

s obzirom da je Oracle kupio kompletan sustav Sun Java, idućih dana \"Java Developerima\" život bude gorak, težak i pun razočarenja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije