Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Desetljeće uspjeha u grafičkoj industriji tvrtke Grafik.net

Prvi Dan karijera grafičke i ambalažne industrije održava se 3. lipnja od 10 do 18 sati u paviljonu 5, a organizira ga tvrtka Grafik.net
31. svibnja 2011. u 12:39 13 prikaza
Dan karijera
Foto: Žarko Bašić/PD/PIXSELL

U sklopu međunarodnih sajmova Intergrafike i Modernpaka koji se održavaju od 1. do 4. lipnja 2011. godine na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se i zagrebačka tvrtka Grafik.net koja slavi deset godina postojanja. Grafik.net je sa svojih osamdesetak klijenata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Kosovu najveći distributer uređaja za grafičku pripremu i grafičkog repromaterijala u regiji.

U cilju kvalitetnog povezivanja grafičke branše, od institucija za edukaciju do predstavnika gospodarstva, Grafik.net je, u sklopu sajma, inicirao niz aktivnosti pod motom I LOVE PRINT. Svrha projekta je potaknuti ponovi rast grafičke industrije koja u Hrvatskoj zapošljava 6,81% od ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji te donosi 8,93% bruto domaćeg proizvoda industrijske proizvodnje, što svjedoči o njenom značaju za gospodarstvo.

Osim nastupa na sajmovima, kao dio projekta I LOVE PRINT, Grafik.net je organizirao stručne radionice kojima je cilj prezentirati kvalitetna rješenja koja pomažu u smanjenu problema u proizvodnji ambalaže. Tijekom serije predavanja koja će se održati 1. lipnja 2011. godine u dvorani Brijuni na Zagrebačkom velesajmu u 13 sati prezentirat će: Grant Blewett iz tvrtke Kodak, Belgija - „Inovativna rješenja u grafičkoj pripremi za fleksibilnu ambalažu“, Steve Donegan iz tvrtke Graphic Republik, Velika Britanija - "Revolucija u tehnologiji probnog otiska“ te Dean Tolp iz tvrtke Grafik.net – „Standardizacija u proizvodnji ambalaže“.

Uz navedene radionice, ove se godine organizira i 1. dan karijera grafičke i ambalažne industrije koji kvalitetno nadopunjuje sajmove INTERGRAFIKA I MODERNPACK  te time čine cjelovitu platformu kojom se potiču potencijali ove važne industrijske grane. Prvi Dan karijera grafičke i ambalažne industrije održava se 3. lipnja od 10 do 18 sati u paviljonu 5, a organizira ga tvrtka Grafik.net u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom, Grafičkim fakultetom iz Zagreba, Grafičkom školom iz Zagreba te Veleučilištem iz Varaždina.

Samobor: Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio tvrtku Nord Product
SVE POZNATIJI HRVATSKI PROIZVOĐAČ
Hrvatske mobilne kuće izdrže na -25°C, a izvoze ih i u Skandinaviju: 'Sve je domaći proizvod'
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj