Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugovor

Combis ugovorio posao vrijedan 1,1 milijuna eura

Marinko Žagar
arhiva vl
17.08.2010.
u 09:26

Projekt izrade komunikacijskog sustava EDI Lučke uprave Rijeka financiran je zajmom Svjetske banke te je prvi ovakav projekt u regiji.

Hrvatski integrator sustava Combis u suradnji s grupom Phaeros BVBA i Lučka uprava Rijeka potpisali su ugovor o implementaciji sustava za elektroničku razmjenu podataka, vrijedan 1,1 milijun eura. Projekt izrade komunikacijskog sustava EDI (Electronic Data Interchange) Lučke uprave Rijeka financiran je zajmom Svjetske banke te je prvi ovakav projekt u regiji, navodi se u priopćenju Combisa, inače tvrtke u vlasništvu T-HT-a.

Combis predviđa trajanje projekta od godinu dana, a po njegovu završetku Lučka uprava Rijeka bit će u mogućnosti unaprijediti komunikaciju objedinjavanjem svih komunikacijskih kanala na jednom mjestu za sve sudionike lučkog poslovanja (agente, špeditere, carinu, policiju, željeznicu…itd.). Na taj način, svim spomenutim  korisnicima bit će osigurana pravodobna primopredaja informacija o dolasku brodova i tereta, ali i o svim ostalim uslugama vezanim uz lučko poslovanje.

– Lučka uprava Rijeka sustavno ulaže u modernizaciju i informatizaciju, a implementacijom sustava EDI unaprijedit ćemo kvalitetu i učinkovitost poslovnih procesa Lučke uprave Rijeka što će zasigurno rezultirati i boljim ukupnim poslovanjem te većom profitabilnošću – izjavio je Ivan Vukas, rukovoditelj odsjeka informatike iz Lučke uprave Rijeka.

 – Combis ima brojna iskustva u izradi infrastrukturnih rješenja, kao i u izradi pojedinih aplikacija u lučkom poslovanju te nam je iznimno drago što ćemo s partnerom, belgijskom tvrtkom Phaeros i Lučkom upravom Rijeka surađivati na projektu od ovakve važnosti. Naime, uz bržu i učinkovitiju razmjenu poslovnih dokumenata, implementirani sustav omogućit će Lučkoj upravi Rijeka i sigurnije poslovanje, što bih istaknuo i kao možda najveću poslovnu prednost – izjavio je Marinko Žagar, direktor sektora razvoja i integracije aplikativnih rješenja u Combisu, navodi se u priopćenju.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
kreont
15:08 17.08.2010.

Kako je lijepo ovako skupo investirati novac hrvatskih građana u luku kojoj je samo pitanje dana kada će se ponuditi privatnim vladinim prijateljima recimo nekoj \"FIMI FIMA\" kenjader prom drpi sve i biž. Ajme svite kakva smo mi rupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije