Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seljaci osupnuti

Brlošić: Završit ćemo kao Mađari, bez poticaja!

mato brlošić
Davor Javorović/Pixsell
19.11.2012.
u 18:25

Sad se zna na što je Jakovina mislio kad je nedavno izjavio da će prije ulaska u EU propasti 30% seljaka, kazao je Mijo Latin

– Katastrofa! Na najboljem smo putu da završimo kao Mađarska gdje je politika poticaja od nula kuna doslovce uništila i poljoprivrednike i poljoprivrednu proizvodnju – kazao je čelnik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, prema kojemu hrvatski seljaci nikako neće preživjeti rezanje proračuna u kojemu u 2013. gube čak 554 milijuna kuna. Zbog suša i mraza koji su desetkovali domaću proizvodnju, iz HPK su očekivali da će im se već rebalansom šteta nadoknaditi, a sad gube i na subvencijama iz proračuna za 2013. koje se odnose na proizvodnju u 2012. – Pred ulazak u EU uništit ćete i ono malo hrvatske konkurentnosti koju imamo – poručio je Brlošić, dok predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin podsjeća na nedavnu izjavu ministra Tihomira Jakovine da će 30% hrvatskih poljoprivrednika propasti te zaključuje da baš u tom smjeru ide i proračun za 2013.

– Ove će godine biti uništeni stočarstvo i proizvodnja mlijeka, a iduće će i ratarstvo – poručio je Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje, optužujući ministra da se u Vladi uopće ne bori za svoj resor.

Ministar Jakovina kazao je kako se ne bi složio da je situacija loša. Mjere štednje vrijede za sva ministarstva pa tako i za njegovo te će u granicama i limitima u 2013. napraviti sve što su si zadali kao strateške zadatke.

– Iduće smo godine i u režimu korisnika sredstava EU – istaknuo je Jakovina.

Komentara 4

BO
bolesnodrustvo
17:22 22.11.2012.

Gdje su otišli oni poljoprivrednici koji su puno radili, dobro jeli i nisu čekali nikakve poticaje. Dragi poljoprivrednici nema bogaćenja u jednoj generaciji i to bez "motike".

Avatar johnny_depps_friend
johnny_depps_friend
20:35 19.11.2012.

Neće propasti 30% nego 100% a vi ste također krivi za to jer ste nasjeli na propagandu hrvatskih vlada koje su se uvukle u š.pak do gležnjeva Europi i njihovim multinacionalnim kompanijama. Snalazite se isto kao i ostali koji ne dobivaju poticaje jer im obrti i firme propadaju.

DU
Deleted user
20:55 19.11.2012.

bitno je nešto raditi, a da li je to profitabilno, koga briga već će to netko (država) pokrpati dokle tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije