Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Brlošić: Završit ćemo kao Mađari, bez poticaja!

Sad se zna na što je Jakovina mislio kad je nedavno izjavio da će prije ulaska u EU propasti 30% seljaka, kazao je Mijo Latin
19. studenoga 2012. u 18:25 4 komentara 15 prikaza
mato brlošić
Foto: Davor Javorović/Pixsell

– Katastrofa! Na najboljem smo putu da završimo kao Mađarska gdje je politika poticaja od nula kuna doslovce uništila i poljoprivrednike i poljoprivrednu proizvodnju – kazao je čelnik Hrvatske poljoprivredne komore Matija Brlošić, prema kojemu hrvatski seljaci nikako neće preživjeti rezanje proračuna u kojemu u 2013. gube čak 554 milijuna kuna. Zbog suša i mraza koji su desetkovali domaću proizvodnju, iz HPK su očekivali da će im se već rebalansom šteta nadoknaditi, a sad gube i na subvencijama iz proračuna za 2013. koje se odnose na proizvodnju u 2012. – Pred ulazak u EU uništit ćete i ono malo hrvatske konkurentnosti koju imamo – poručio je Brlošić, dok predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin podsjeća na nedavnu izjavu ministra Tihomira Jakovine da će 30% hrvatskih poljoprivrednika propasti te zaključuje da baš u tom smjeru ide i proračun za 2013.

– Ove će godine biti uništeni stočarstvo i proizvodnja mlijeka, a iduće će i ratarstvo – poručio je Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje, optužujući ministra da se u Vladi uopće ne bori za svoj resor.

Ministar Jakovina kazao je kako se ne bi složio da je situacija loša. Mjere štednje vrijede za sva ministarstva pa tako i za njegovo te će u granicama i limitima u 2013. napraviti sve što su si zadali kao strateške zadatke.

– Iduće smo godine i u režimu korisnika sredstava EU – istaknuo je Jakovina.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
 • bolesnodrustvo:

  Gdje su otišli oni poljoprivrednici koji su puno radili, dobro jeli i nisu čekali nikakve poticaje. Dragi poljoprivrednici nema bogaćenja u jednoj generaciji i to bez "motike".

 • Avatar johnny_depps_friend
  johnny_depps_friend:

  Neće propasti 30% nego 100% a vi ste također krivi za to jer ste nasjeli na propagandu hrvatskih vlada koje su se uvukle u š.pak do gležnjeva Europi i njihovim multinacionalnim kompanijama. Snalazite se isto kao i ostali koji ne ... prikaži još! dobivaju poticaje jer im obrti i firme propadaju.

 • Deleted user:

  bitno je nešto raditi, a da li je to profitabilno, koga briga već će to netko (država) pokrpati dokle tako