Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespoštedna borba

Boeing i Airbus isporučili rekordan broj civilnih zrakoplova u 2018.

Boeing
Foto: JASON LEE/REUTERS/PIXSELL
09.01.2019.
u 06:54

Dvojica konstruktora, koji vode bespoštednu borbu, objavili su podatke o isporukama gotovo istovremeno.

Proizvođači zrakoplova Boeing i Airbus objavili su u utorak da su isporučili rekordan broj civilnih zrakoplova u 2018. bez obzira na proizvodne probleme dobavljača koji su ometali njihove rokove.

Dvojica konstruktora, koji vode bespoštednu borbu, objavili su podatke o isporukama gotovo istovremeno.

U očekivanju konačnih podataka Airbusa koji će biti dostupni nakon revizije, Boeing je zadržao titulu prvog proizvođača zrakoplova u pogledu isporuka, koju je stekao prije sedam godina. On je objavio u priopćenju da je isporučio 806 civilnih zrakoplova tijekom godine, prema 800 koliko je ranije objavio Airbus.

Iako je zabilježio novi rekord, Boeing ipak nije ostvario svoje ambicije, tj. između 810 i 815 isporučenih zrakoplova, nakon 736 u 2017. godini. Airbus je objavio da je ispunio plan od 800 isporučenih komercijalnih zrakoplova u 2018., ali nije objavio točan broj.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije