Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Blagi pad tržišnog tečaja eura prema kuni

Nakon nekoliko dana aprecijacije tečaja EUR/HRK jučer je došlo do blage korekcije te se tečaj spustio na razinu od oko 7,265 kuna za euro.
09. travnja 2010. u 08:56 1 komentara 9 prikaza
kune
Foto: arhiva VL

Jučer je na svjetskim deviznim tržištima nastavljen pad vrijednosti eura u odnosu na dolar. Tako je tečaj EUR/USD s početnih 1,334 dolara za euro u prijepodnevnim satima pao na 1,329 dolara za euro.

Nastavak nepovoljnog kretanja eura i dalje je posljedica straha investitora da će grčki problem s financiranjem deficita državnog proračuna potrajati i tako prolongirati i otežati oporavak gospodarstva eurozone. Krajem dana tečaj je ipak blago porastao te je trgovanje zatvoreno na razini od 1,336 dolara za euro, pišu analitičari RBA.

Nakon nekoliko dana aprecijacije tečaja EUR/HRK jučer je došlo do blage korekcije te se tečaj spustio na razinu od oko 7,265 kuna za euro. Na toj razini trgovanje je zatvoreno. Ponuda deviza bila je izraženija sa strane bankarskog sektora, a opseg trgovanja bio je blago povećan. Srednji tečaj za petak iznosi 7,268276 kuna za euro.

 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • -obrisani-:

    Kriza i recesija, otprilike kao i visoka temperatura kad organizam u vrućici sagorijeva nakupljene otrove u organizmu, je Hrvatskoj došla kao budali šamar! Doista smo bili pobudalili, kolektivno. Živjeli smo ludilo zaduživanja, dizanja kredita, gomilanja kartica, od Vise do Dinersa. ... prikaži još! Hrabrost se dokazivala samo spremnošću na potpis! Pod ugovorom za kredit - naravno. I nikako se nisu smjeli čitati članci pisani sitnim slovima - predstavljali su krajnji napor i prijetnju optimizmu i razjapljenim ustima pohlepnog gospodina potrošača. Novi šoping centar??? Gdje?? Idemo, kolone automobila zakrčivale su promet, parkinzi bivali pretijesni za primanje tolikog broja vozila (kupljenih skupih kreditom - dakako), kartice se peglale do mjere da se peglanje i zaboravilo - kupovalo se novo,hehe. Spasila nas je kriza!!!!! Bijasmo stoka u stampedu jureća prema provaliji. Kriza nas je naglo zaustavila pa se mnoga stoka polomila, izgazila jedna drugu. Konačno banke bilježe pad kredita, smanjuje se ukupno zaduženje građana. Učimo se. Pada proizvodnja, pad prometa u trgovinama, ali i pad potražnje za devizama uslijed pada uvoza. Vrijeme je proljetno, jutarnje, umiveni hladnom vodom - mnogi osviješteni konačno. Živjela kriza! Živio Brodosplit!