Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Biraj sigurno, biraj plavo

INA uskoro započinje s plasmanom plavih UNP boca na svojim maloprodajnim mjestima. U pilot-fazi, prve plave UNP boce za sada su dostupne na Ininim maloprodajnim mjestima u Dubravi, Vukovarskoj i Zagrebačkoj aveniji – jug.
12. veljače 2021. u 08:45 927 prikaza
INA uskoro započinje s plasmanom plavih UNP boca
Foto: Marko Todorov/Cropix
Pogledajte galeriju 1/3

Plave boce uvode se kako bi se svim Ininim potrošačima mogla jamčiti sigurnost, kvaliteta i količina proizvoda. U početnoj fazi projekta, bojat će se najrasprostranjenije klasične, čelične boce od 10 kg, dok će se u narednim godinama postepeno obojati i sve ostale boce u asortimanu. Plasman prvih plavih UNP boca, u naredne dvije godine, odvijat će se isključivo kroz Ininu maloprodajnu mrežu, prvo na području Grada Zagreba, a zatim i u ostatku Hrvatske.

Plave boce punit će se u ovlaštenim Ininim punionicama. S obzirom na to da na tržištu prevladava rasprostranjena narančasta boja UNP boca bez razlikovnih elemenata, do sada nije bilo moguće utvrditi koje su boce iz Ininog portfelja. Kupnjom nove Inine UNP boce ili zamjenom postojeće narančaste za plavu bocu s otisnutim INAplin logotipom INA potrošačima može jamčiti da su iste redovito održavane i atestirane. Bojanje UNP boca u plavo neće utjecati na njihovu prodajnu cijenu.

INA uskoro započinje s plasmanom plavih UNP boca | Autor : Darko Tomaš/CROPIX Foto: Darko Tomaš/CROPIX

“Posljednjih nekoliko godina u Ini smo, između ostalog, usmjereni i na razvoj tržišta plina. Kontinuirano radimo na poboljšanju kvalitete proizvoda u skladu s potrebama tržišta i u interesu krajnjih potrošača. Poseban fokus stavili smo upravo na segment UNP-a u bocama jer nam je cilj jasno komunicirati proizvod koji garantira Ininu kvalitetu i sigurnost.”, naglasio je Zlatko Galešić, rukovoditelj  Prodaje specijalnih proizvoda.

INA trenutno posjeduje dvije proizvodne jedinice za UNP, jedno postrojenje za frakcionaciju UNP-a iz prirodnog plina u Ivanić Gradu te drugo u Rafineriji nafte Rijeka. Raspolažu i sa četiri suvremeno opremljene punionice UNP-a u bocama, na lokacijama u Slavonskom Brodu, Zagrebu, Rijeci i Splitu/Kaštel Sućurcu. Trenutni kapaciteti punjenja su dovoljni za potrebe Ine i šireg tržišta. Bitno je istaknuti da su sve punionice boca automatizirane. Punjenje se vrši kružnim procesom gdje boce prolaze nekoliko kontrolnih točaka kako bi krajnji proizvod bio u skladu sa svim sigurnosnim standardima. Također, karusel na kojem se automatski vrši punjenje boca, napravljen je tako da je količina plina uvijek u skladu deklarirane količine, a automatizirani sustav punjenja onemogućava bilo kakve manipulacije tako da sve boce koje izlaze iz Ininih punionica imaju deklariranu vrijednost plina.

INA uskoro započinje s plasmanom plavih UNP boca | Autor : Marko Todorov/Cropix Foto: Marko Todorov/Cropix

Planovi za budućnost usko su vezani uz unaprjeđenje postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka, a time i povećanje primarnog kapaciteta čime će se povećati proizvodnja UNP-a. U interesu krajnjih potrošača, INA kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete, stoga uz plave boce INA će u ovoj godini potrošačima ponuditi i nove kompozitne boce. U sklopu našeg programa razvoja, u narednim godinama planiramo uvesti veću ponudu novih kompozitnih boca koje bi kupcima trebale biti cjenovno pristupačnije.

Kompozitne boce imaju nekoliko prednosti u odnosu na čelične, a prvenstveno se to odnosi na samu težinu ambalaže te parametre sigurnosti.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih