Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO Večernji je list prije inspektora obišao hotel Gorana Štroka Bellevue u Dubrovniku

Bellevue spreman za inspekciju

manager.jpg
import
29.05.2008.
u 02:08

Hotel Bellevue Jadranskih luksuznih hotela, koji je Državni inspektorat zatvorio potkraj listopada prošle godine, u petak će se naći pred još jednim tehničkim prijmom. Novinar Večernjeg lista obišao je hotel prije dolaska inspektora kako bi provjerio što je na hotelu od onoga što je bilo sporno izmijenjeno.

Naime, Bellevue, hotel s 93 sobe, u obnovu kojih je uloženo 24 milijuna eura, od siječnja 2006. godine ne uspijeva proći na tehničkom prijmu, pa stoga nije dobio ni kategorizaciju. Nekoliko je mjeseci Bellevue radio s privremenom dozvolom, a onda je zatvoren.

Dokumenti i afera
Problem je bio u nepoštovanju projektne dokumentacije pa su tako inspektori uočili da visina kuhinje ne odgovara projektu, da je ugrađen panoramski lift kojega nema u projektu te da je dio skladišta pretvoren u sobe.

JLH i direktor Goran Štrok tražili su izmjenu dokumentacije, ali u tome nisu uspjeli. A baš je taj  pokušaj usklađivanja hotela s dokumentacijom izazvao je jednu od najvećih hotelijerskih afera u Hrvatskoj.

Goran Štrok, kojega je na to potaknuo član Nadzornog odbora, bivši američki diplomat William Montgomery, USKOK-u je prijavio direktora tvrtke Konel Antuna Kralja i pomoćnika predstojnika županijskog Ureda državne uprave Iva Žeravicu za pokušaj iznude 440 tisuća eura kako bi mu se “sredila” dokumentacija. Kratko nakon uhićenja, u sklopu akcije “Pet zvjezdica”, Antun Kralj, član dubrovačkog Rotary cluba i Poglavarstva Konavala, i Ivo Žeravica pušteni su iz pritvora, a Bellevue je ostao  – zatvoren.

U pratnji djelatnika JLH obišli smo hotel. Panoramski lift, vidjeli smo, nije uklonjen. Objašnjeno nam je da je dokumentacija prilagođena već učinjenom pa je lift ostao. Tako je bilo i sa sobama koje su sagrađene u prostoru koji je bio predviđen za skladište.

Promjena, međutim, ima u kuhinji. Inspektori su prigovorili zbog visine stropa te je on povišen za desetak centimetara.

Predsjednički apartman
U JLH su nam se pohvalili predsjedničkim apartmanom od 122 kvadrata i posebnim sigurnosnim mjerama koje će biti na raspolaganju njegovim gostima.
Zapadno od hotela je smještena depandansa sa 16 soba, garažom i parkiralištem, no planovi JLH tu ne prestaju. Naime, od susjedne kuće na brežuljku namjarava se napraviti 10 luksuznih apartmana.

Ako u petak prođe tehnički prijam, Bellevue bi trebao dobiti kategorizaciju od  pet zvjezdica, a raditi bi mogao početi za tjedan dana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije