Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burza

Azijske dionice pale prvi put u devet dana

burza, NY
Pixell
22.06.2010.
u 08:31

MSCI Asia Pacific indeks pao je 0,7 posto, a japanski Nikkei 225 spustio se 1,1 posto, što je najveći pad među indeksima Azije i Pacifika. Indeks Južne Koreje Kospi izgubio je 0,7 posto, a australski S&P/ASX 200 jedan posto

Azijske dionice pale su prvi put u devet dana, nakon obnovljene zabrinutosti da će europska dužnička kriza narušiti globalnu ekonomiju. Izravni je uzrok spuštanje rejtinga najvećoj francuskoj banci i i teškoće s kojima su se suočili španjolski vjerovnici.Prema Bloombergu,dionica Canona, japanskog proizvođača kamera, koji Europu smatra svojim glavnim tržištem, pala je 2,5 posto na Tokijskoj burzi. Newcrest Mining, najveći australski eksploatator zlata, spustio se 1,7 posto na burzi u Sydneyu, nakon što su se cijene metala jučer spustile. Mitsui O.S.K. Lines, najveća svjetska trgovačka flota izgubila je 2,1 posto vrijednosti dionice u Tokiju.

- Europski problemi još se nisu riješili i investitori nisu raspoloženi za preuzimanje rizika. Zabrinuti su da razvijene nacije neće biti sposobne podržati svoje ekonomije u bilo kojem većem labavljenju fiskalne i monetarne politike - ističe Hiroshi Morikawa, strateg tvrtke MU Investments Co, koja upravlja kapitalom vrijednim 14 milijardi dolara.

MSCI Asia Pacific indeks pao je 0,7 posto, na 118,28 bodova u Tokiju, japanski Nikkei 225 spustio se 1,1 posto, što je najveći pad među indeksima Azije i Pacifika. Indeks Južne Koreje Kospi izgubio je na vrijednosti 0,7 posto, a australski S&P/ASX 200 pao je jedan posto.Hang Seng, indeks burze u Hong-Kongu, izgubio je 0,3 posto na vrijednosti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije