Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agrokor

Ramljak u Sarajevu: Moj fokus će sada biti situacija u BiH

Ante Ramljak
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
23.06.2017.
u 13:23

"Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve", kazao je vladin povjerenik za Agrokor

Povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak potvrdio je danas u Sarajevu kako će funkcioniranje tvrtki-kćeri tog koncerna koje su registrirane u Bosni i Hercegovini u predstojećem razdoblju biti prioritet njegovog djelovanja a istodobno je apelirao na smireni pristup kako bi se izbjegla neutemeljena nagađanja o njihovoj sudbini i pronašlo učinkovito rješenje za postojeće probleme.

Ramljak se sastao s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i predsjednikom vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem a novinarima je nakon toga kazao kako je to nastavak redovitih i konstruktivnih susreta.

"Moj fokus će sada biti situacija u BiH. Nije tajna, i ja sam to izjavljivao, kako je nama prioritet stabilizirati situaciju na tržištu BiH s obzirom na to da tu, ne krijemo, imamo određenih problema s dobavljačima", kazao je Ramljak.

Pojasnio je kako je sada osigurano financiranje na razini Agrokor grupe pa će u narednim tjednima i mjesecima imati priliku više pozornosti posvetiti stanju u BiH.

"Siguran sam da ćemo naći pozitivno rješenje za sve", kazao je vladin povjerenik za Agrokor.

O potankostima na kojima se radi nije želio govoriti naznačivši tek kako je rješenje "na vidiku".

Najavio je da će se idućeg tjedna održati veliki sastanak s dobavljačima kao i detaljniji brifinzi za novinare kako "ne bi bilo šumova u komunikaciji".

Poteškoća ima no situacija nije kritična i ne treba razmišljati o otpuštanju velikog broja ljudi, poručio je Ramljak.

Pritom je sve zainteresirane pozvao na strpljenje dodajući da je potreban smireni pristup potreban kako bi se našlo rješenje najbolje za sve.

Zvizdić je još jednom potvrdio kako su u BiH iznimno zainteresirani za procese vezane za poslovanje Agrokora te da se želi poduzeti sve ne bi li se osigurao nastavak poslovanja tvrtki iz sastava tog koncerna u BiH uz zadržavanje što većeg broja radnih mjesta.

"Znamo da je pitanje restrukturiranja Agrokora vrlo kompleksno i da će trajati neko vrijeme no za nas je najvažnije da se pitanje Bosne i Hercegovine vrlo ozbiljno tretira unutar tog procesa", kazao je novinarima predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

Zaključio je kako je ohrabrujuće to što će Ramljak i članovi njegovog tima češće će boraviti u BiH.

"To nam daje jamstvo da će ovi procesi biti završeni na način koji će biti maksimalno zadovoljavajući za sve strane i da će se zaštiti interese i firmi i dobavljača", kazao je Zvizdić.

Komentara 4

PU
Pukovnik
13:43 23.06.2017.

Kako ova marijoneta lupeta. AGROKOR je mrtvac kojeg jos nisu pokopali. Dug koncerna je veci nego njegova vrijednost a to znaci da spasa nema. To je valjda svakom jasno. Da Udba stiti svoj kriminal i da za to cak koristi poseban zakon je tragedija nasih prostora. Opet se po 100 put ponavlja isto pitanje: Kad ce se uhapsiti Todoric i zasto to jos nije ucinjeno? Nadalje: Kad ce se poceti odmotavati klupko ljudi u sijeni koji su omogucili uspon tog monstruma? Da ima naznaka pravne drzave to bi se vec dogodilo ali posto nema - nece!

DR
Draš
14:19 23.06.2017.

A da ti fino te masne pare koje kupiš, obečaš vratiti državi ako ne uspiješ u svom naumu,ako si toliko siguran u sebe ,nema razloga da se ne obavežeš na taj čin?

DU
Deleted user
00:23 24.06.2017.

Navodno Ramljak nije spavao noć prije jer je nešto loše pojeo pa je cijelu noć proveo na WC-u. Navodno je pojeo neke buđave slatkiše koje je našao na tavanu. Zbog bolova u trbuhu Ramljak se bio povukao u svoju sobu i privremeno prekinuo svoje aktivnosti oko spašavanja Agrokora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije