Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor oporavak

Američko gospodarstvo usporilo rast u lipnju

Obama je grozničavo zvao svakog neodlučnog demokrata
REUTERS
02.07.2010.
u 08:26

Izvješće o proizvodnji, zaposlenosti i prodaji kuća upozorava na sporiji gospodarski rast od očekivanoga zbog smanjenog utjecaja vladina paketa poticaja na ekonomiju.

Američko ministarstvo rada predstavilo je noćas zabrinjavajuće rezultate koji upozoravaju na usporeni rast najvećega svjetskog gospodarstva. Izvješće o proizvodnji, zaposlenosti i prodaji kuća u SAD-u upućuje na sporiji gospodarski rast u drugoj polovici godine od očekivanoga zbog smanjenog utjecaja vladina paketa poticaja na ekonomiju.

Mjerilo za proizvodnju, Instituta za upravljanje ponudom, palo je više od prognoza, sa 59,7 u svibnju na 56,2 u lipnju. Zabrinjava i veliki pad broja sklopljenih ugovora za kupnju kuća za 30 posto u svibnju te neočekivano povećanje broja zahtjeva za isplatu naknada za nezaposlenost prošloga tjedna. Broj novih zahtjeva za naknade nezaposlenima skočio je za 13.000, na sezonski prilagođenih 472.000.

Ekonomisti banke JPMorgan Chase odmah po objavi rezultata snizili su prognoze američkog rasta za drugo i treće tromjesečje. Gospodarstvo je raslo 3,2 posto na godišnjoj razini od travnja do lipnja, a nastavit će rasti tri posto u sljedeća tri mjeseca, za razliku od prethodne procjene od četiri posto, predviđaju u JPMorganu.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
11:12 02.07.2010.

Kritizira trener svoju momčad u slavčionici nakon utakmice ...... . Dečki, u prvom poluvremenu ste bili loši, ......... a u drugom ste naglo popustili ..... !!!

RI
riise
19:18 02.07.2010.

Labor Department izvještava da se situacija na tržištu rada pogoršava...prosjećni radni tjedan smanjio se na 34,1 sat, a prosjećna zarada po satu, kod privatnih poslodavaca pala je na 22,53 $...Nova radna mjesta otvorena su u sektoru profesionalnih i poslovnih usluga ( 46 000), ugostiteljstvo i rekreacija (37 000), i edukacija i zdravstvena skrb (22 000).....Sektori u kojima se smanjuje zaposlenost; građevina (22 000), financijske aktivnosti (15 000) , državna i lokalna uprava (8000)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije