Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Alenki Bratušek obećali da Agrokor neće otpuštati radnike

NLB namjerava i u budućnosti kreditirati Mercator, kao što to već radimo godinama, i zato nam je u interesu da kompanija dugoročno posluje stabilno i pozitivno bez obzira na njezinog vlasnika - rekao je Medja.
24. lipnja 2014. u 21:57 8 komentara 1513 prikaza
Alenka Bratušek
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Slovensku premijerku Alenku Bratušek danas je posjetilo vodstvo Nove ljubljanske banke kako bi je uvjerili da nema razloga za strah zbog prodaje Mercatora Agrokoru Ivice Todorića, piše Delo.

Na sastanku joj je predsjednik Uprave NLB-a Janko Medjo dao, prema njezinim riječima, četiri "osiguranja" među kojima su da će NLB Slovenskom državnom holdingu predati tražena izvješća, da će u ugovoru između prodavatelja dionica i Agrokora stajati i protukorupcijska klauzula, da NLB neće financirati Agrokor i da se Agrokor obvezao da neće otpuštati radnike u Mercatoru.

"Pokazali smo da nema razloga za strah"

- To je najviše što Vlada može tražiti, a u konkretan posao se neće miješati - kazala je Bratušek, Medja je novinarima objasnio da su predsjednici Vlade kazali kako NLB u takvim poslovima radi transparentno i profesionalno.

- Pokazali smo da nema razloga za strah. NLB namjerava i u budućnosti kreditirati Mercator, kao što to već radimo godinama, i zato nam je u interesu da kompanija dugoročno posluje stabilno i pozitivno bez obzira na njezinog vlasnika - rekao je Medja.  

>>Mercator potpisao reprogramiranje kredita. Hoće li Agrokor ostati 'kratkih rukava'?

>>Todorić mirno čeka Mercator

Jeste li među njima?
Sve shvaćaju ozbiljno i osobno: Ovo su najosjetljiviji znakovi horoskopa
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • rogstrug:

    Haha-hahoo-haha-hahaha-haaaaha-haa-aoo ...Obećali da neće otpuštati radnike, a jeste plitki...

  • zdepar:

    dobro se dobrim vraća, a Hrvati dobro pamte sva slovenska dobročinstva

  • Placid:

    Slovenci budite pametni. Ne dopustite Agrokoru ulazak u Sloveniju. Jednom kad uđe, razarat će tvrtku po tvrtku dok ne postane vlasnik cijele države. A onda ćete biti ovdje gdje smo i mi.