Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Agrokor zaključio financijski aranžman od 700 milijuna eura

Istovremeno sa izdanjem ovih obveznica Agrokor je sklopio i novi financijski aranžman u iznosu od 150 milijuna eura s bankom BNP Paribas, J.P. Morgan i Zagrebačkom bankom -Unicredit Group.
29. rujna 2012. u 16:20 2 komentara 5 prikaza
\'01.12.2009., Zagreb - Uprava Agrokora odrzala je izvanrednu press konferenciju. Tvrtka Agrokor izdala je na europsko trziste kapitala obveznice vrijedne 400 milijuna eura, na rok od sedam godina, uz
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Agrokor d.d. je danas objavio da je odredio cijenu ponude svojih obveznica u iznosu od 325 milijuna € i  300 milijuna $ novih neosiguranih obveznica s pravom prvenstva . Obveznice će izdati Agrokor d.d., s dospijećem 1 veljače 2020. Kamata će iznositi 9.125% godišnje za obveznice denominirane u eurima i 8.875% godišnje za obveznice denominirane u dolarima. Izdanje će biti neosigurano, garantirano od strane određenih kompanija članica Agrokora d.d. te imati pravo prvenstva.

Transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja, a očekuje se da će se zaključiti 9. listopada 2012.

>> Najimućniji Hrvati bogatiji i od arapskih kraljeva nafte

Sredstva od ovog izdanja koristit će se zajedno s novcem u blagajni za otplatu postojećih zaduženja prema sindiciranom kreditu, klupskom zajmu te zajmovima EBRD-a, IFC-a i Credit Agricolea, priopćio je Agrokor.Istovremeno sa izdanjem ovih obveznica Agrokor je sklopio i novi financijski aranžman u iznosu od 150 milijuna eura s bankom BNP Paribas, J.P. Morgan i Zagrebačkom bankom -Unicredit Group.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • doktorica:

    završit će kao i Kerum....

  • mareiaco:

    Zašto mu država dvoljava da dobavljačima plaća i posle 400i više dana.Savim koperantima daje bonove a ne novce i sve moraju potrošit u njegovim dućanima.Nije on čist kako se piše raspašće se ko kula od karata samo je pitanje dokle ... prikaži još! će ga država tolerirat.Zašto država stiji iza njega? To je pitanje.