Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Adris grupa očekuje rast troškova i neizvjesnu turističku godinu

Nedostatak radne snage u turizmu utjecat će na ukupan rast troškova osoblja u toj djelatnosti – ističe Uprava Adris grupe
18. veljače 2019. u 10:30 1 komentara 285 prikaza
Ante Vlahović
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Grupa Adris prošlu je godinu završila s ukupno 5,96 milijardi kuna prihoda, gotovo 8% više nego godinu ranije, uz neto dobit od 423 milijuna kuna, od čega je u zadnjem kvartalu ostvareno 1,14 milijarda kuna prihoda.

Adris grupa Rošade Bivši HT-ov šef Tomašković na čelo Croatia O., Vanđelić iz CO u upravu Adris Grupe

Adrisova turistička kompanija Maistra je pak godinu završila s prihodom od 1,19 milijardu kuna, oko 9% više u odnosu na 2017. te dobit 274 milijuna kuna, uz tradicionalan minus u zadnjem kvartalu zbog niske sezone, stoji u izvješću za zadnje tromjesečje.

Rast su lani zabilježila sva tri glavna segmenta poslovanja Adris grupe, Croatia osiguranje, Cromaris za preradu ribe te turistički dio kojom upravlja Maistra, a kompanija je spremna za nove akvizicije, kako je još u listopadu prošle godine izjavio predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović. Prije novih akvizicija Adris treba okončati svoju megainvesticiju u Rovinju, Grand Hotel Park čije se otvorenje planira za Uskrs ove godine, kako se neslužbeno govori.

Međutim, u Adrisu ne kriju da očekuju neizvjesnu turističku godinu.

– U turističkom dijelu grupe rizik predstavlja povratak određenih zemalja na europsko turističko tržište, i to politikom niskih cijena. Potencijalni rizik dampinga, prvenstveno se odnosi na zemlje iz mediteranskog kruga, poput, primjerice, Turske, Tunisa i Egipta.

Nedostatak radne snage u turizmu utjecat će na ukupan rast troškova osoblja u toj djelatnosti – ističe Uprava Adris grupe u izvješću objavljenom 
u petak na Zagrebačkoj burzi.

Pogledajte kolike su plaće u Zagrebu:

Arena Centar
LJETO ZA DJECU U ARENA CENTRU
Idealno rješenje za zagrebačke vrućine

A1 izdvaja za Vas

  • serđo12:

    Godinama sam bio budala i pušio vaše cigarete!Sada vi malo pušite !