Landsky Bar, vjerojatno najvjerodostojniji predstvanik barske kulture u metropoli, organizira gostovanje bistroa JAZ koji je 2023. godine uspostavila Ana Roš, slovenska chefica čija Hiša Franko u Kobaridu ima tri Michelinove zvjezdice. Martina i Leon Haraminčić istinski su ljubitelji onoga što rade, a to je suvremeno ugostiteljstvo na tri 'bande', imaju Kvart, jedno od najkvalitetnijih pivskih mjesta u gradu, Točkicu koja nudi kuhinju koja se oslanja na tradicijsku ali čija je vinska karta potpuno drugačije složena od drugih naginjući biodinamičkim vinima te dakako Landsky, nazvan po prvoj zagrebačkoj kondukterki, ali gdje se njeguje koktelska kultura te je s još samo nekoliko mjesta barski predvodvnik u glavnom gradu.
JAZ će u Landskom praviti hranu koja će se posluživati uz koktele, naizgled rijetko sparivanje, no JAZ je poznat kao bistro koji nudi kuhinju u dinamičnom ambijentu punom energije gdje se praktično stalno inovira. Nije zapravo uopće neobično da je Ana Roš otvorila ovakav bistro, to radi praktično svaki chef koji se ostvari zvjezdicama ali za što se žrtvuje profit. I onda se otvaraju spin-offovi koji često znaju biti i zanimljiviji od restorana po kojima su njihovi chefovi zapravo poznati. Ono što jest neobično je da JAZ gostuje u Zagrebu pa nije nimalo čudno da su se svi mediji o ovome raspisali. Evo što će se nuditi u srijedu 12. veljače na događaju za koji su rezervacije ograničene.
Četiri signature koktela, kreirana od strane JAZ by Ana Roš tima i Head Barmena Mensura Babače
Četiri ekskluzivna snacka, kreirana od strane JAZ by Ana Roš tima i Head Chefa Alex Iacoviello pažljivo osmišljena kako bi savršeno pratila svaki koktel
O Ani Roš znamo sve, večeru će voditi dvojica njezinih pulena iz Ljubljane. Glavnu kulinarsku viziju JAZ-a u Zagreb donosi Alex Iacoviello, mladi chef iz Italije čija impresivna karijera uključuje rad u nekima od najboljih restorana na svijetu. Svoju kulinarsku priču započeo je u Hiši Franko, gdje je stekao temeljna znanja i vještine. Nakon toga, usavršavao se u renomiranim restoranima diljem svijeta, uključujući Gaggan u Bangkoku šzo je jedan od najpoznatijih restorana u svijetu, L’Argine a Vencó pod vodstvom Antonije Klugmann, Laite, restoran s jednom Michelinovom zvjezdicom u Dolomitima, gdje je radio kao sous chef.
Barmensko umijeće na ovom eventu dolazi iz ruku Mensura Babače, glavnog barmena JAZ by Ana Roš. Poznat po inovativnim pristupima u miksologiji, Mensur spaja klasične tehnike s modernim elementima, stvarajući koktele koji redefiniraju doživljaj ispijanja pića. Mensur je 2022. godine završio prestižnu Raise the Bar akademiju, vodeći obrazovni centar za konobare, barmene i bariste, čime je dodatno usavršio svoje znanje o naprednim tehnikama miksologije, storytellingu i upravljanju barom.