Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEPI AUTOPILOT

Zračni jastuk nije se otvorio nakon sudara Tesle s traktorom

Tesla
Foto: Reuters
1/6
02.07.2016.
u 10:30

Policija je potvrdila da se zračni jastuk nije otvorio, ali ne želi spekulirati zašto se to (ni)je dogodilo

Zračni jastuk u Teslinom automobilu nije se otvorio u prvom sudaru automobila kojim je upravljao autopilot, stoji u izvještaju floridske prometne policije koja je obavila očevid nakon nesreće, javlja Business Insider.

Podsjetimo, Joshua Brown, 40-godišnji žitelja Cantona iz američke svazne države Ohio, vozio je svoju Tesla Model S u Willistonu na Floridi kad se sudario s prikolicom traktora kojim je upravljao Frank Baressi (62) iz Tampe. Vozač je skrenuo u lijevo ispred nadolazeće Tesle koja je bila na testnoj vožnji duž ceste 27.

Tesla je u svom blogu napisala da autopilot nije registrirao "bijelu prikolicu traktora u pozadini kojeg je bilo svijelo nebo" pa automobil nije zakočio.

Teslin krov podletio je pod prikolicu koja je zahvatila vjetrobransko staklo. Automobil je potom izletio s ceste, prošao kroz dvije ograde i potom udario u električni stup

Sudeći oprema policijskom izvješću s mjesta nesreće, zračni jastuk nije se aktivirao tijekom nesreće.

Kim Montes, glasnogovornica floridske prometne policije, potvrdila je da se zračni jastuk nije otvorio, ali je rekla da ne može spekulirati zašto se to (ni)je dogodilo. Također, u ovom izvještaju ni rječju nije spomenuta priča svjedoka da je vozač Tesle u vrijeme sudara gledao film o Harryju Potteru.

>> Poginuo vozač Tesle s autopilotom – kamere nisu prepoznale prikolicu traktora

Komentara 10

Avatar reference
reference
13:29 02.07.2016.

...."sudara Tesle s traktorom"....ahahaaaa dje vi iz vecernjeg nalazide te nazovi novinare. odkad je to 18-wheel truck and trailer TRAKTOR. valjda kamion sa prikolicom , a posto taj "kamion" ima 18 tockova to bi vi u hrvatistanu valjda rekli "šleper sa prikolicom".

DU
Deleted user
11:35 02.07.2016.

bila je zanimljiva diskusija u top gear-u na temu auto pilota u automobilima, hipotetična dilema: ide automobil sa uključenim auto pilotom i naidje na neizbežnu nestreću u kojoj bi pregazio gomilu dece, šta auto bira?

DU
Deleted user
12:10 02.07.2016.

Gledao je dilm o harryu potteru, a ovaj mu je čarobnim štapićem onesposobio kompjuter. Istaklnuli su vrlo važan detalj.. film o harry poteru...da je kledao tv kalendar sve bi završilo drugačije!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije