Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imajte na umu

Za vozače ovaj vikend stiže bitna promjena

Promet u Zagrebu
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/3
24.10.2017.
u 14:45

Tijekom zimskog računanja vremena, na motornim vozilima za vrijeme vožnje i danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla

U Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, posljednjeg vikenda u listopadu, u noći 28./29. listopada 2017. godine, satovi se pomiču jedan sat unatrag i time počinje zimsko računanje vremena

Hrvatski autoklub upozorava vozače da tijekom zimskog računanja vremena, na motornim vozilima za vrijeme vožnje i danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla kako je to navedeno u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Motociklisti cijele godine moraju imati upaljena svjetla za vožnje na svojim motociklima.

Kako je vrijeme magle, mokrih i skliskih kolnika, iz HAK-a podsjećaju i nekoliko osnovnih pravila koja će vozačima olakšati kretanje po jesenskim kolnicima:

– Valja provjeriti stanje guma i metlica brisača.

– Obvezno treba uključiti kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost.

– Držati propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito pri vožnji u koloni.

– Izbjegavati nagla kočenja.

– Voziti opreznije.

 Video: Vožnja po mokrim i skliskim kolnicima

Komentara 11

PR
prohujalo
15:19 24.10.2017.

Ajme meni kakvi savjeti. Dobro treba podsjetiti na pomicanje sata ali sve ostalo je samo po sebi razumljivo . Većina vozača to zna,možda neki novi to neznaju.Treba možda njih podsjetiti ali bez tako bombastična naslova. Ja sam mislio da se uvode neka nova pravila prometa u Zagrebu jer je objavljena slika prometa iz Zagreba. Slično bi bilo kad bi 31. listopada bombastično najavili da slijedeći dan nije 32.listopada nego da brojanje dana počinje sa 1. studenim.

BO
Bombarder
16:26 24.10.2017.

Samo da podsjetim dežurne genijalce da kratka svjetla NISU pozicije, hvala!

Avatar bodavica
bodavica
19:33 24.10.2017.

stvarno je dosta mudrijanja o prometu i pravilima jer iz ovih članaka je razvidno da nitko osim člankopisaca nema pojma o prometu i vožnji automobila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije