Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Zgrabite Rimčevu Neveru za 50 kuna!

Motiv Rimac Nevere pojavljuje se u pet kategorija kriptomarke: zlatna Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10.000 primjeraka. Ukupna je naklada 30.000 primjeraka
16. rujna 2021. u 12:03 1 komentara 1781 prikaza
Rimac Nevera
Foto: Rimac Automobili
Pogledajte galeriju 1/7

Rimčeva Nevera našla se na limitiranoj seriji kriptomarke Hrvatske pošte. Naime, u suradnji s tvrtkama BitX i NodeFactory HP je predstavio treću hrvatsku kriptomarku. Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova najnovija na sebi nosi hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru. Kriptomarka s motivom Nevere stoji 50 kuna, a može se kupiti u internetskoj trgovini ili u fizičkim poslovnicama pošte.

na famoso racewayu Rimčeva Nevera oborila sve rekorde: Pogledajte nestvarne snimke najvećeg ubrzanja na svijetu

Kako bi se i kolekcionarstvo vjerno prevelo u digitalni svijet, kriptomarke su podijeljene u različite digitalne kategorije s naglaskom na posebnosti i ekskluzivnosti. Motiv Rimac Nevere pojavljuje se u pet različitih kategorija: zlatna Rimac Nevera u 2000 primjeraka, srebrna u 4000, brončana u 6000, siva u 8000 te plavozelena u 10.000 primjeraka, što čini ukupnu nakladu od 30.000 primjeraka. Kategorije se, navode iz HP-a, dodjeljuju nasumično.

VIDEO Mate Rimac u javnost je dospio kao srednjoškolac s inovacijom iGlove, a danas za njega i Rimac automobile zna cijeli svijet!

Rimac Nevera blok sadrži jednu marku, a nalazi se na PVC podlozi. Dizajn potpisuju Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kačunić, dizajneri iz Zagreba. Ovo izdanje kriptomarke realizirano je u suradnji s tvrtkom Rimac Automobili.

Rimac Nevera potpuno je električan hiperautomobil s maksimalnom brzinom 412 km/h. Ima četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS i 2360 Nm okretnog momenta i bit će, navode iz Rimac Automobila, najsnažniji i najbrže ubrzavajući homologirani automobil u proizvodnji bez obzira na vrstu pogonskog sklopa. Kompletno je dizajniran, razvijen i proizveden u tvrtki Rimac Automobili u Hrvatskoj.

Zagreb: Članovi Supercar Owner Circlea okupili su se sa svojim automobila ispred HNK VLASNICI SUPERAUTOMOBILA Među njima i Nevera: Pogledajte kakve su jurilice 'prošetale' ispred HNK

Ovaj moćan automobil nosi i hrvatsko ime. Nevera je, naime, moćna mediteranska oluja, nabijena munjom, koja se pojavljuje iznimnom brzinom i snagom. Rimčevu hiperautomobilu ovo ime savršeno odgovara jer zapanjujuće ubrzavanje Nevera zadržava tijekom cijelog ciklusa punog gasa i dostiže 300 km/h od starta za svega 9,3 sekunde. Ostvaruje rekordno brzih 8,6 sekundi na četvrt milje (0 – 402 metra).

Super stvar
Otkrila 'tajni' pretinac u perilici rublja i ostala oduševljena njegovom svrhom: Imate li ga i vi?
JULIJE DOMAC
Intervju s ravnateljem REGEA-e
Julije Domac: “Obnovljivi izvori energije najbolje je što se Hrvatskoj može dogoditi.