Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mission E

Zeleno svjetlo za prvi Porscheov model samo na struju

Porsche Mission E
Foto: porsche
1/3
16.12.2015.
u 10:00

Sportski automobil s četverim vratima te s četiri sjedala razvijat će više od 600 konjskih snaga. Do stotke bi trebao pojuriti za 3,5 sekundi

Nadzorni odbor tvrtke Porsche AG dao je zeleno svjetlo za proizvodnju prvog potpuno električnog Porschea, odnosno za realizaciju projekta Mission E. Okretanje električnoj energiji kao pokretačkoj snazi sportskih modela iz vrha Porschea objašnjavaju otvaranjem novog poglavlja u povijesti sportskih automobila.

Porsche će u realizaciju projekta Mission E - kroz izgradnju novog proizvodnog pogona i pogona za bojanje, te širenje tvornice motora pogonom za proizvodnju električnih motora - investirati oko milijardu eura, a u planu je i više od tisuću novih radnih mjesta. Novi Porsche na struju na tržištu se očekuje krajem desetljeća.

Koncept Mission E premijerno je pokazan u rujnu na salonu automobila u Frankfurtu.

Novi model trebao bi kombinirati izvanredne vozne osobine sa svakodnevnom upotrebljivošću. Sportski auto s četverim vratima te s četiri sjedala razvijat će više od 600 konjskih snaga. Do stotke bi trebao moći pojuriti za 3,5 sekundi, a proizvođač je obećao i doseg od 500 km s jednim punjenjem litij-ionskih baterija integriranih u podnicu. Porsche će nuditi i mogućnost bežičnog punjenja putem sustava ugrađenog u pod garaže.

>> Novi 911 Turbo S do stotke stiže za samo 2,9 sekundi

>> Cristiano Ronaldo provocira 'obične smrtnike' novim ljubimcem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije