Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti VOZI EKO - sigurno i štedljivo

Zanima vas koja je trenutna tržišna vrijednost vašeg vozila ili koliko će ono vrijediti za nekoliko godina?

Jomologia je elektronička baza podataka koja sadrži orijentacijske novonabavne cijene i vrijednosti rabljenih vozila koja su u prodaji ili su se prodavala na hrvatskom tržištu.
20. ožujka 2020. u 09:16 9861 prikaza
Jomologia
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/2

Jomologia je elektronička baza podataka koja sadrži orijentacijske novonabavne cijene i vrijednosti rabljenih vozila koja su u prodaji ili su se prodavala na hrvatskom tržištu. Novonabavne cijene se odnose na vozila u prodaji od 1995. godine, dok se vrijednosti rabljenih vozila odnose na osobne automobile, teretna vozila i motocikle do 30 godina starosti. Vrijednosti rabljenih vozila moguće je još dodatno korigirati s obzirom na prijeđene kilometre pojedinog vozila. Uz novonabavne cijene ili vrijednosti rabljenih vozila, iz baze je moguće dobiti i osnovne i proširene tehničke podatke kao što su masa vozila, zapremina i snaga motora, prosječna emisija CO2, ekokategorija, itd..

Jomologia je je ključni izvor podataka osiguravajućim društvima, bankama, leasing kućama, sudskim vještacima, procjeniteljima, tvrtkama za prodaju novih i rabljenih vozila, špediterima, stanicama za tehnički pregled vozila te državnim institucijama. Katalog Jomologia se nalazi na web adresi: www.jomologia.hr

Jomologia | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Kupili ste rabljeno vozilo i želite se uvjeriti da nije bilo manipulacije s prijeđenim kilometrima vozila?

Odgovor potražite u najbližoj stanici za tehnički pregled gdje uz predočenje osobne iskaznice i originalne prometne dozvole vozila možete doći do informacije o kilometražama vašeg vozila zabilježenim na tehničkim pregledima od 2006. godine do danas. Podatke je moguće dobiti samo za one godine u kojima je vozilo bilo bilo na tehničkim pregledima u Republici Hrvatskoj.

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu