Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi uspornici

U njemačkom gradu postavljena nova vrsta 'ležećih policajaca', evo kako funkcioniraju

Foto: Screenshot
1/3
03.06.2020.
u 17:51

Uspornik će se spustiti nekoliko centimetara samo ako vozač vozi prebrzo te će se, nakon što automobilom pređe preko njega, osjetiti udarac

Dijelovi Europske unije polako zamjenjuju klasične ležeće policajce novim uspornicima prometa. Njih je instalirao njemački grad Hanau, a otprije postoje i u nekim švedskim gradovima kao što su Karlstadt, Uppsala i Malmo. 

Nova se varijanta ležećeg policajca sastoji od nadzorne kamere i aktivnog uspornika prometa. Vozači koji voze po ograničenju brzine neće ga ni osjetiti jer će on ostati na razini ceste. Uspornik će se spustiti nekoliko centimetara samo ako vozač vozi prebrzo te će se, nakon što automobilom pređe preko njega, osjetiti udarac, piše Revija HAK 

Vozači koje voze po ograničenju neće imati nikakve posljedice, putnici će imati veći komfor, njihov se automobil neće konstantno udarati te se neće oštetiti. Prije samog uspornika postavljen je prometni znak obavijesti. 

Komentara 21

CS
Cijepio_sam_ se
21:11 03.06.2020.

To treba napraviti pri uključenje na auto cestu, da netko ne ide u suprotni smjer

DU
Deleted user
19:19 03.06.2020.

Glupost ako mene pitate. Što fali klasično ležećem? Lijepo ga vidiš i svi će usporiti, malo se zanjišeš u autu i to je to. Ovaj 'pametni' ležeći samo će se jednom pokvariti, pa će svi lupati u tu rupu, ili će unutra ostatli lišće u jesen, ili će ga voda napuniti i zalediti se, ma cijeli niz problema. To treba održavati, a onda to i košta...Kompliciraju bezveze.

IJ
I ja tebi
19:16 03.06.2020.

To već dvije godine postoji u Šveckoj ništa novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije