Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gume bez zraka

Zaboravite na probušene gume, uskoro stižu nepneumatske!

nepneumatska guma
Screenshot YouTube
13.03.2013.
u 08:57

Gume su to s kojima ne bi imali problema zbog bušenja, a zasad će se proizvoditi za off-road vozila

Iako gume bez zraka, odnosno nepneumatske gume postoje već nekoliko godina, no nisu u upotrebi, američka tvrtka Polaris najavila je kako će iduće godine početi s proizvodnjom guma koje će pustiti u prodaju. Gume su to s kojima ne bi imali problema zbog bušenja, a zasad će se proizvoditi za off-road vozila (terence, vojna vozila i sl.), no razmišljaju da ih počnu proizvoditi i za obiteljske automobile.

– Kotač je dizajniran tako da može podnijeti prelazak preko kamenja, rubnika, a guma je dosta slična kotaču bicikla i prilagođava se cesti – rekao je glasnogovornik Polarisa Jason Difuccia, piše Daily Mail.  

Najveća prednost gume je što se ne može probušiti, a posebna mrežasta struktura omogućava veliku izdržljivost, ali i fleksibilnost za neravan teren.

>> Usporedba zimskih guma - najbolji su opet Michelin i Continental

Ključne riječi

Komentara 1

JS
ja sam gladan
23:54 14.03.2013.

A kaj kad se te rupe u gumama napune blatom i kamenjem, pa kamenje počne ispadati u vožnji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije