Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove tehnologije

VW i japanski Hino Motors udružuju snage na razvoju električnih i autonomnih vozila

Toyota
Foto: MARK BLINCH/REUTERS/PIXSELL
12.04.2018.
u 12:56

Udruživanjem snaga u strateškom partnerstvu dvije će kompanije "dobiti mogućnost širenja utjecaja na svjetskoj razini i izgraditi superiornu poziciju.

Poslovanje njemačkog Volkswagena s kamionima i autobusima i Toyotin proizvođač kamiona Hino Motors dogovorili su partnerstvo u razvoju tehnologija hibridnih vozila, umrežavanja, električnih vozila i autonomnih sustava vožnje.

Dvije će kompanije ostati neovisne, a zajedno će razvijati inovativne tehnologije, stoji u zajedničkom priopćenju, objavljenom u četvrtak.

Uprave i njihovi predstavnici oformili su odbor na kojem će raspravljati o dugoročnim ciljevima i istraživati i procjenjivati suradnju na postojećim tehnologijama. Također će analizirati inicijative za nove tehnologije u tom sektoru.

Udruživanjem snaga u strateškom partnerstvu dvije će kompanije "dobiti mogućnost širenja utjecaja na svjetskoj razini i izgraditi superiornu poziciju koja će im omogućiti da se uspješno uhvate u koštac s izazovima u industriji", ističe se u priopćenju.

Komentara 1

ST
Stipan
15:22 12.04.2018.

Prije par godina su se smijali Toyotinim hibridnim automobilima a sad ih svi hoće. Doduše to je prelazno doba, a elektro je budućnost .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije