Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOJI JE NAJSKUPLJI

Vrtoglave cijene najpoznatijih filmskih automobila

Foto: Shutterstock
1/5
15.10.2021.
u 11:22

Nema tko nije čuo za automobil vremeplov deLorean iz filma Povratak u budućnost. Ipak, tek je deseti na popisu najskupljih filmskih automobila. Pogledajte tko predvodi s vrijednošću od čak 21.600.733 eura

21. listopada obilježava se kao Dan povratka u budućnost, jer je to službeno dan kada Marty McFly i Doc Brown putuju u budućnost u svom deLoreanu koji može putovati kroz vrijeme, u filmu Povratak u budućnost II. Bezvremenski deLorean tako se upisao u filmsku povijest, no mjesto je našao i na popisu deset najskupljih filmskih automobila – da kojim slučajem sa svim tim funkcijama i dodacima koji ih čine posebnima ove jurilice i letjelice zaista postoje u stvarnosti. Naime, stručnjake iz www.uswitch.com/car-insurance zanimalo je koliko bi naša omiljena izmišljena vozila koštala ako bi se prodavala u stvarnom životu. Nakon savjetovanja s tvrtkom CashForCars.com otkrili su procijenjenu cijenu najpopularnijih izmišljenih vozila kojima se još uvijek divimo na velikim i malim ekranima. Zanimljivo, automobil vremeplov deLorean, možda jedan od najlegendarnijih automobila u povijesti kinematografije, tek je deseti u ovih top 10 jer mu je vrijednost u stvarnom životu procijenjena na 47.810 eura. Ta cijena navedena za vozilo dr. Emmetta Browna koje putuje kroz vrijeme uključuje i njegovu vitalnu komponentu, Flux Capacitor (procijenjen na 388 eura), koju je Doc Brown opisao kao "ono što omogućuje putovanje kroz vrijeme".

Na samom vrhu ovog prestižnog popisa nalazi se automobil inspektora Gadgeta. Kad bi se prodavao u stvarnom životu, Gadgetmobile bi bio najskuplje vozilo. Vrijednost robotskog automobila inspektora Gadgeta procjenjuje se na 21.600.733 eura. Inspirirano Lincoln Continental kabrioletom iz 1964. godine, samo vozilo može se vrednovati na 64.652 eura, ali njegove brojne skrivene značajke kao što su mogućnost promjene oblika, mlazni pogon, kandže s odbojnika i rakete s ljepilom povećavaju tu vrijednost na više od 21.000.000 eura.
Na drugom mjestu je Acura 2012 Stark Industries Super Car viđen u Marvelovim Osvetnicima. S visokotehnološkim značajkama kao što je ID upravljač koji skenira dlan, ovaj automobil pogonjen paladijem vozi Tony Stark (Ironman) odnosno Robert Downey Jr. koji ga je utjelovio u toj ulozi. Ljubitelji superjunaka i superautomobila mogli bi ga posjedovati za procijenjeni 7.923.571 euro, kad bi se prodavao u stvarnom životu.

Još jedan automobil superjunaka dojurio je na treće mjesto po procijenjenoj vrijednosti. Batmobile, kojeg je 2008. vozio Batman (Christian Bale) u Vitezu tame, stajao bi oko 7.753.005 eura u stvarnom životu. Poznata i kao Batmanov Tumbler, jedna od mnogih značajki automobila može se vidjeti kada se Batmobil pretvori u Batcycle. Slijedi Aston Martin DB4, jurilica Jamesa Bonda iz filmova Goldfinger i Thunderball (Sean Connery kao tajni agent 007), procijenjen na 2.584.335 eura.
Peto mjesto s vrijednošću procijenjenom na 1.292.168 eura drži još jedan leteći automobil,  Flying Ford Anglia iz filma Harry Potter i odaja tajni. U top 10 još su Autojet iz filma THX 1138, procijenjen na 861.445 eura, zatim Lightning McQueen, odnosno Munjeviti Jurić iz animiranog filma Auti za kojega bi trebalo izdvojiti 857.138 eura. FAB1 iz filma Thunderbirds procijenjen je na 215.361 eura, a The Gigahorse iz filma Mad Max u stvarnom bi životu stajao 86.145 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije