Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla Insignia

Vrhunac Opelove ponude po cijeni od 183.900 kuna

Opel Insignia Grand Sport
Foto: Opel
07.06.2017.
u 13:26

Ergonomsko sjedalo najtraženija je stavka s popisa opreme, što ne čudi jer - ovisno o odabranom materijalu i tipu presvlaka - stoji od 1600 do 4000 kuna

Nova Opel Insignia Grand Sport stigla je u Hrvatsku po cijeni od 183.900 kuna. Početna cijena vrijedi za izvedbu opremljenu dizelskim 1,6 CDTi agregatom od 110 konjskih snaga te s Essentia paketom opreme. Ponuđeni turbo dizelski motori sežu do dvolitarskog stroja sa 170 konja. Birati se mogu i visokoučinkoviti turbobenzinci: od 1,5 Turbo sa 140 KS do 2,0 Turbo s 260 konja. Uz nove i učinkovite 6-stupanjske ručne mjenjače u ponudi je i novi 8-stupanjski automatski mjenjač s optimiziranim trenjem, koji stupnjeve prijenosa mijenja glatko i brzo.

Izgleda i vozi poput premiuma

Sportskih proporcija, elegantne siluete i upečatljivih detalja, nova Opel Insignia Grand Sport na cesti privlači pažnju. Izgleda poput premium automobila, a jednako se dobro i vozi. Uglađena je, stabilna i dinamična. Proporcije su joj presložene, temelji se na novoj arhitekturi. Međuosovinski je razmak produljen 9,2 cm, prednji i stražnji prevjes znatno su smanjeni, a trag kotača je proširen. Uz presložene proporcije, doprinos boljim voznim osobinama dala je i do 175 kilograma manja masa. U automobilu dugom 489,7 centimetara vozač sjedi niže, linija krova također je niža (Insignia je visoka 150 cm), a u putničkoj kabini prostora je osjetno više. Prtljažnik prima od 490 do 1450 l.

Opel Insignia Grand Sport
1/10

Inteligentna pomoć vozaču

Insignijin interijer obiluje inteligentnim rješenjima koja povećavaju sigurnost i komfor. Primjerice, na zaslonu koji se projicira na vjetrobransko staklo prikazuje se brzina, prometni znakovi, upute navigacije. Adaptive Cruise Control objedinjuje i automatsko kočenje u slučaju nužde. Pomoć u držanju prometnog traka ima automatsku korekciju upravljanja, odnosno Insignia sama okreće upravljač kako bi se vratila u svoj trak. Kamera pokriva 360° s ptičjom perspektivom, a vozilo koje joj prilazi bočno straga ‘vidi’ na udaljenosti do 20 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije