Naslovnica Auti Automobili

Vozite u natikačama, japankama ili bosi? Policija otkrila može li vas kazniti

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom, kažu u PU međimurskoj
13. lipnja 2019. u 09:19 13 komentara 73720 prikaza
Vožnja
Foto: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL

S dolaskom toplijeg vremena mnogi vozači za volan automobila sjedaju u natikačama, japankama ili čak i bosi zbog čega ugrožavaju svoju, ali i sigurnost drugih u prometu.

opasan po zdravlje Stiže toplinski val u četiri grada: Evo što trebate izbjegavati

Iako se to ne preporučuje, policija vas nikako ne može sankcionirati.

– Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu, konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima – pojasnili su u PU međimurskoj za portal eMedjimurje.

parkiranje Nije za svakog vožnja Ženi pomagao da uparkira automobil, ono što je ona učinila zgrozilo je sve

– Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu – pojašnjava glasnogovornik policije Radovan Gačal.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Verum
  Verum:

  zasto niste napisali da u slucaju sudara sud moze dio krivnje pripisati onom ko je vozio u neodgovarajucoj obuci ako se ustanovi da bi u odgovarajucoj obuci mogao drugacije reagirati.

 • ivica.vranjic:

  Mi sirotinja jedino bosi možemo voziti svoja vozila...

 • Avatar Samo Pozitiva
  Samo Pozitiva:

  kada zena vozi u stiklama, recimo 10 cm, onda je to ok?