Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost u prometu

Vozite u natikačama, japankama ili bosi? Policija otkrila može li vas kazniti

Vožnja
Foto: PIXELL
13.06.2019.
u 09:19

Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom, kažu u PU međimurskoj

S dolaskom toplijeg vremena mnogi vozači za volan automobila sjedaju u natikačama, japankama ili čak i bosi zbog čega ugrožavaju svoju, ali i sigurnost drugih u prometu.

Iako se to ne preporučuje, policija vas nikako ne može sankcionirati.

– Propisom kojim se direktno i posebno uređuje sigurnost u cestovnom prometu, konkretno Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zakonodavac nije predvidio sankcije za vozače koji bi bosi, u japankama, natikačama, klompama, cipelama s visokom petom ili nekoj drugoj neadekvatnoj obući, upravljali motornim vozilima – pojasnili su u PU međimurskoj za portal eMedjimurje.

– Svakako preporuka policije je da vozači upravljaju vozilima u primjerenoj obući u kojoj noga ima čvrst oslonac i neće lako skliznuti te time onemogućiti vozača u sigurnom upravljanju vozilom. Upravljanje neadekvatnom obućom potencijalno je rizično, kako za samog vozača, pa tako i za ostale sudionike u cestovnom prometu – pojašnjava glasnogovornik policije Radovan Gačal.

Komentara 13

Avatar Verum
Verum
11:25 13.06.2019.

zasto niste napisali da u slucaju sudara sud moze dio krivnje pripisati onom ko je vozio u neodgovarajucoj obuci ako se ustanovi da bi u odgovarajucoj obuci mogao drugacije reagirati.

IV
ivica.vranjic
09:14 15.06.2019.

Mi sirotinja jedino bosi možemo voziti svoja vozila...

HA
Hagar
07:31 14.06.2019.

Dajte, koga briga je vozis bos ili ne. Ako baš hoćete problem mogu biti debele i široke cipele u malom autu jer istovremeno stiskas i gas i kocnicu ako nogu/stopalo ne okrenes "na bok".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije