Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vozite sigurno i u zimskim vremenskim uvjetima!

Carwiz
Foto: Promo
10.01.2019.
u 09:40

Kad podvučete crtu ulaganja i cijene najma, jasno je da je najam kvalitetno pripremljenog vozila u Carwizu najbolja solucija

Niže temperature donose specifičnosti koje uvjetuju rad vozila i njihovu efikasnost u prometu. Iznimno je bitno kontrolirati tehničku ispravnost s ciljem osiguravanja sigurnosti za vozače, suputnike i sve sudionike u prometu. Kako biste izbjegli neželjene posljedice u prometu, CARWIZ-ovi stručnjaci preporučuju sljedeće korake:

1. Provjerite kvalitetu i ispravnost akumulatora i razinu tekućina u vozilu
Bitno je zadržati kvalitetu ulja u “organizmu” limenog ljubimca. Redovnim mijenjanjem i provjerama osigurava se nesmetan, kvalitetan rad motora te dugovječnost vozila. Provjeru možete odraditi u servisnim centrima gdje će vam dati najbolju dijagnozu stanja ulja i opreme. Iz prakse službe ¨pomoći na cesti¨ akumulatori vozila su jedan od najčešćih razloga otkazivanja starta motora. Ovaj je problem posebno izražen u prvom naletu niskih temperatura.

2. Provjerite antifriz
Najčešća pogreška koju vozači čine je što zanemaruju antifriz u vozilu. Iako ste ga možda promjenili prošle zime, ne zaboravite da svojstva antifriza gube na snazi zbog visokih temperatura i isparavanja tijekom ljeta. Antifriz je ključan za vozilo kod niskih temperatura obzirom da regulira vitalnost i temperaturu motora kako bi nesmetano radio.  

Zbog niskih temperatura provjerite sustav grijanja vozila. Na to posebno obratite pozornost ukoliko često vozite djecu ili starije osobe.

3. Provjerite gume i pritisak u njima
Poznato je kako motor štiti nesmetan rad vozila, dok gume čuvaju zdravlje i sigurnost vozača te putnika. Provjerite pritisak u njima i prilagodite ga uvjetima na cesti. Dotrajale gume je potrebno odmah zamijeniti.

4. Provjerite metlice brisača vjetrobranskog stakla 
Vrijeme je snijega i niskih temperatura. U skladu s uvjetima na cesti, jedna od najvažnijih stvari na vašem limenom ljubimcu je ispravnost metlica brisača. Dobra vidljivost donosi sigurnost u vožnji, dok loša uzrokuje probleme koji ponekad mogu biti kobni.

5. Sigurnost u zimskim uvjetima
Uz neizostavnu brigu o ranije navedenim detaljima ispravnosti vašeg vozila, svakako se pobrinite za tehničke detalje u slučaju nezgode na cesti tijekom perioda hladnijeg vremena. U autu je preporučljivo imati zimske rukavice, čistač leda za stakla, deku, baterijsku lampu i neizostavan pribor za prvu pomoć. Ukoliko vas zadesi snijeg na putu, a ostali ste u kvaru – ne bi bilo loše u autu imati kablove za akumulator, signalne oznake za kvar na cesti…

Sve navedeno ukazuje da je potrebno uložiti u vozilo kako bi njegova razina kvalitete čuvala sigurnost vozača i suputnika. Ukoliko su troškovi koji se javljaju kod takve prilagodbe prevelik zalogaj, razmislite o najmu vozila. CARWIZ rent a car nudi najpovoljniji najam vozila, prilagođenih za sve sezonske uvjete. Kad podvučete crtu ulaganja i cijene najma, jasno je da je najam kvalitetno pripremljenog vozila u Carwizu najbolja solucija. Provjerite ponudu vozila na web adresi www.carwiz.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije