Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novitet

Volvo XC40 stigao u Hrvatsku. Početna cijena 353.384 kune

Volvo XC40
Foto: Volvo
1/6
23.03.2018.
u 17:00

XC40 je prvi model marke Volvo koji će biti dostupan s 3-cilindarskim motorom

Novi Volvo XC40 stigao je u Hrvatsku po početnoj cijeni od 353.384 kune. Navedena cijena odnosi se na izvedbu D4 AWD A Momentum+, a na proljeće će biti dostupne i cijenom pristupačnije izvedbe.

Novi kompaktni SUV, dakle, trenutačno je na raspolaganju s dva motora – dizelskim D4 od 190 konjskih snaga i benzinskim T5 s 247 konja. Benzinac T5 A AWD Momentum stoji 369.009 kuna. U proljeće na tržište dolaze još tri motora: D3 (150 KS), T3 (156 KS) i T4 (190 KS). Kasnije će biti dodani plug-in hibrid i posve električna verzija automobila. XC40 je prvi model marke Volvo koji će biti dostupan s 3-cilindarskim motorom. XC40 T3 s prednjim pogonom stoji 259.975 kn, kao i izvedba s D3 motorom. Oba osnovna modela povodom ulaska na tržište dodatno su opremljena paketima Light i Business.

Volvo XC40
1/18

Na tržištu se švedski kompaktni SUV s nestrpljenjem očekivao, jer riječ je o najmanjem Volvu u najtraženijem segmentu, a interes pojačava i novoosvojena titula Europskog automobila 2018. godine. XC40 je, naime, prvi Volvo u povijesti koji je osvojio ovu titulu.

Kompaktni sportski terenac dosad je najindividualniji Volvo, a njegovim dolaskom Volvo u gami prvi put ima tri različita sportska terenca. XC40 prvi je Volvo napravljen na novoj modularnoj platformi CMA na kojoj će se u budućnosti proizvoditi novi modeli serije 40 i električni automobili. Niti jedan novi Volvo ne može proći bez bogate palete sigurnosnih tehnologija. Primjerice, donosi sustave City Safety, Pilot Assist, sustav protiv izletavanja s ceste i Cross Traffic Alert s 360-stupanjskom kamerom za lakše parkiranje. Prednja sjedala s WHIPS tehnologijom smanjuju mogućnost ozljede vrata pri udarcu u stražnji dio auta, u slučaju sudara prednji sigurnosni pojasevi automatski se stežu. Ako se automobil digne u zrak, sjedala apsorbiraju energiju i štite kralježnice putnika.

Volvo XC40
1/33
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije