Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra prilika

Atraktivni Volvo koji se ne viđa svaki dan može se dobiti za siću

Volvo 480
Foto: Njuškalo
1/7
28.12.2017.
u 08:02

Pop-up svjetla i staklena treća vrata neki su od detalja koji Volvo 480 čine prepoznatljivim i zanimljivim

Iako Volvo možda nije marka koju se na prvu povezuje sa sportskim automobilima, u svojoj povijesti imali su i modela koji se mogu svrstati u tu kategoriju. Jedan od najpoznatijih je P1800 iz šezdesetih, proslavljen kao auto Rogera Moorea u tadašnjoj popularnoj seriji Svetac.

No osamdesetih je Volvo izašao s još sportskim modelom - 480. Negdje između hatchbacka i coupea, s naznakama shooting-brakea, prepoznatljiv je po oštroj silueti, za osamdesete tipičnim pop-up svjetlima, te potpuno staklenim trećim vratima koja predstavljaju jasnu vezu s ranijim Volvovim shooting-brakeom 1800ES. Bio je to privlačan auto kojim je Volvo htio privući yuppieje, mlađe i bogatije kupce željne zabavne vožnje sa stilom.

Volvo 480
1/14

Poznat po dobroj upravljivosti (ovjes je navodno radio Lotus), 480 je između ostalog zanimljiv i po tome što je riječ o prvom Volvu s pogonom na prednje kotače te po tome što se proizvodio u Nizozemskoj, a ne u Švedskoj.

Volvo 480 danas se može naći za dosta malo novca i predstavlja dobru priliku za one koji se žele povoljno domoći dosta atraktivnog i rijetkog automobila. Na Njuškalu smo našli dva primjerka, a u oba slučaja riječ je o modelima Turbo.

Za samo 7544 kuna prodaje se u Dugom Selu 480 Turbo iz 1991. godine, sa 190.000 prijeđenih kilometara. Prodavač ističe da je auto u jako dobrom mehaničkom stanju, da su motor, turbina, ovjes, mjenjač i kočnice savršeni, te da nema hrđe, ali također navodi da se "godine vide u unutrašnjosti".

Foto: Njuškalo/UESyndication/PIXSELL

Drugi 480 Turbo je iz 1992. godine sa 150.000 prijeđenih kilometara. Registriran je do listopada 2018. godine, a cijena je 18.000 kuna.

Foto: Njuškalo/UESyndication/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vito
08:33 28.12.2017.

Autor Bojan Arežina Atraktivni Volvo koji se ne viđa svaki dan može se dobiti za siću ::: Zašto lažete??? __ Da je istina to što pišete, sami biste ga kupili, a ne "hvalili" i prodavali putem novinskog članka. __ Uz to prekršili ste zakon o oglašavanju, jer niste naveli da je to propagandni materijal. __ Vas treeba kazniti zbog prikirvenog oglašavanja zakonom zabranjenog.

DO
dopizdilomi
08:29 28.12.2017.

Vauuu. Nudite nam 26 godina star automobil za 1000€. Zašto nam, npr. kao u EU, ne ponudite automobil star 8 godina za 3000€.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:47 28.12.2017.

Kume, ja radim na VL-u! Pazi, pomoći ću ti! Napisat ću redak, k'o fol da je tvoja krntija nešto posebno. I da vidiš. Naići će budala ,koja će ti kešom platiti bar tisuću eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije