Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozili smo

Za upravljačem VW Craftera kao u automobilu

VW Crafter
Foto: Volkswagen
01.10.2017.
u 10:00

Novi Crafter razvijen isključivo u VW-u nudi prednji, stražnji ili 4x4 pogon, premijerno DSG8 automatik, a impresionira lakoćom upravljanja

Druga generacija najvećeg Volkswagenova teretnog vozila Craftera, koja je ove godine stigla na naše tržište, oduševljava voznim svojstvima. Prvenstveno na cesti, ali i na makadamu - zbog 4Motion pogona na sva četiri kotača koji je ovdje prvi put dostupan.

Novi je Crafter VW, za razliku od prve generacije koja se temeljila na Mercedes Sprinteru, razvio potpuno samostalno, a proizvodi se u novoj tvornici u Poljskoj. U ponudi je s prednjim pogonom, sa stražnjim pogonom te s 4x4 pogonom, uz standardni 6-stupanjski mjenjač ili prvi put uz 8-stupanjski DSG automatik.

Dostupne su različite karoserijske izvedbe – kraća i duža teretna furgon ili putnička izvedba (stiže 2018.) ili kraći i duži sandučar s jednostrukom ili duplom kabinom. Dostupan je s jednim dobro poznatim 2,0 TDI motorom ali u čak četiri izvedbe snage (102, 122, 140 i 177 KS). Isprobali smo jednu od najopremljenijih izvedbi s DSG8 automatskim mjenjačem i opremom koja uključuje i sustav samostalnog parkiranja, radarski tempomat, upozorenje o izlasku iz vozne trake... Donosi čak i amortizacijsko sjedalo ergoComfort, koje kao u kamionima vozačima daje dodatan komfort.

Ono što najviše oduševljava komfor su i tišina u kabini, kao i jednostavnost rukovanja ovim vozilom. Naime, na razini je nekog većeg modernog osobnog vozila.

Na blažem makadamu isprobali smo i 4x4 verziju, koja je tijekom cijele godine spremna na sve cestovne uvjete. Početna izvedba Craftera Furgon L3 sa 102 KS stoji od 177.703 kn. Cijena je početne izvedbe s 4x4 pogonom i 177 konja 237.292 kuna, a s automatskim mjenjačem i 177 KS Crafter stoji 219.874 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije