Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I.D. Buzz za 4 godine

VW potvrdio: reinkarnacija legende ide u proizvodnju

VW I.D. Buzz
Foto: VW
1/2
30.08.2017.
u 11:30

Serijski automobil I.D. Buzz na ceste će dospjeti 2022. godine, nakon kompaktnog modela I.D. s četverim vratima

Konceptno vozilo I.D. Buzz marke Volkswagen unaprjeđuje se za serijsku proizvodnju. Svoju su odluku obznanili predsjednici uprava marki Volkswagen i Volkswagen gospodarska vozila dr. Herbert Diess i dr. Eckhard Scholz na događanju Concours d’Elegance u kalifornijskom Pebble Beachu, jedinstvenoj izložbi za povijesna vozila, ali i za nove koncepte.

- I.D. Buzz važan je stup u električnoj ofenzivi marke Volkswagen koji prenosi osjećaj vožnje modela Bulli u budućnost - objasnio je H. Diess.

I.D. Buzz na ceste će dospjeti 2022. godine, nakon kompaktnog modela I.D. s četvrrim vratima. Volkswagen s modelom I.D. Buzz i cjelokupnom obitelji I.D. prvenstveno cilja na tržišta u Sjevernoj Americi, Europi i Kini. Kao i kod konceptnog vozila, akumulatori su kod serijskog modela smješteni u podnici vozila. Prednja i stražnja osovina mogu biti prilično razmaknute upravo zahvaljujući električnom pogonu. Velik međuosovinski razmak i mali prevjesi jamče prostranu unutrašnjost.

Foto: VW

S početkom serijske proizvodnje I.D. Buzza, više od sedam desetljeća dijelit će najstariji i najmlađi, emocionalno dizajnirani mikrobus marke Volkswagen. Unatoč toj činjenici I.D. Buzz odlikuju geni njegova prethodnika: on nudi maksimalno iskorištavanje prostora poput osobnog automobila srednje klase. Dug je 494,2 cm, širok je 197,6 i visok 196,3 cm. VW koncern do 2025. godine planira više od 30 potpuno električnih vozila.

Komentara 1

PI
Pintek
15:58 30.08.2017.

i da to vidimo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije