Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poseban užitak

Virtualna realnost nije ni tako skupa, ima i jeftinih uređaja

Virtualna realnost
Foto: PR FOTO
1/3
14.12.2016.
u 07:45

Ponuda aplikacija je sve veća, ima raznih igara, a možete gledati prirodu i svjetske atrakcije

Virtualna stvarnost godinama intrigira sve ljubitelje igara, a širenje ovog oblika zabave sve je jače u posljednje vrijeme. Izdavači igrica sve više se okreću ovom tržištu, a velik je broj i aplikacija za mobitele.

Ponuda VR naočala je velika kao i raspon cijena. Tako primjerice Oculus Rift košta 600 dolara, i to bez kontrolera, koji dođu još 200 dolara. Velika je to investicija, no virtualnu stvarnost moguće je iskoristiti i za puno nižu cijenu.

Postoje alternative kod kojih kao ekran koristite svoje mobitele. Tako već za 200 kuna na Mondu možete kupiti naočale SHINECON.

I Google ima svoje naočale, no one su doslovce napravljene od kartona i koštaju malo više od 100 kuna, no zbog izrade nedostaje im udobnosti.

Kvaliteta izrade Shinecona je vrlo dobra, a naočale se uz pomoć prilagodljivih traka lako stavljaju na glavu. Mobitel se stavlja u držač koji je prilagodljiv tako da je moguće koristiti uređaje s ekranima u rasponu od 3,5 do 5,7 inča. Ponuda aplikacija je raznovrsna pa tako ima raznih igara i aplikacija za razgledavanje prirode i svjetskih atrakcija.     

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:39 12.06.2017.

"Google Cardboard" na Aliexpress-u kosta 2-3$ nije originalan, ali kao da je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije