Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurnost

VIDEO Mislite da sjedite pravilno dok vozite auto? Provjerite jeste li u pravu!

Sjedenje u autu
Foto: Getty Images
1/2
31.03.2019.
u 13:00

Želite li postati bolji, vještiji i sigurniji vozač, pravilan položaj sjedenja za upravljačem svojevrstan je kamen temeljac ka ostvarenju tog cilja. Stoga donosimo nekoliko jednostavnih i lako primjenjivih savjeta koji će vam odmah transformirati vožnju.

Pravilan položaj sjedenja u automobilu od ključne je važnosti ne samo za udobnost vožnje i precizniju kontrolu vozila, nego i zbog sigurnosti. Nažalost, većina vozača (kao i suvozača) ne sjedi pravilno, već klasično ‘filmski’: pretjerano polegnut naslon sjedala, predaleko namještena sjedeća površina, jedna ruka na vrhu upravljača, druga na mjenjaču…

Zvuči poznato? Ako ste poput većine vozača, postoji dobra šansa da ste i sami barem jednom tako vozili, a prevelik broj vozača i dan-danas tako vozi.

Želite li postati bolji, vještiji i sigurniji vozač, pravilan položaj sjedenja za upravljačem svojevrstan je kamen temeljac ka ostvarenju tog cilja.

Stoga donosimo nekoliko jednostavnih i lako primjenjivih savjeta koji će vam odmah transformirati vožnju.

Pogledajte video o tome kako pravilno sjediti u autu:

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagi101
15:56 31.03.2019.

frajer zalegne u sic a sunčene naočale nabio i jedva vidi preko volana ali zato je on faca, a u stvari seljo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije