Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Audi Q7 
e-tron

Veliki plug-in hibrid sa 373 KS do stotke za 6 sekundi

Dynamic photo,  Colour: Florett Silver
Foto: Audi
1/3
13.11.2015.
u 18:00

Deklarirana potrošnja SUV modela s dva motora i quattro pogonom iznosi samo 1,7 litara na stotinu km

S modelom Q7 e-tron quattro, Audi predstavlja prvi plug-in hibridni model sa šest cilindričnim TDI motorom i quattro pogonom.

Ovaj SUV postavlja nove standarde zahvaljujući snazi sustava od 373 KS i okretnom momentu od 700 Nm. Iz mirovanja do stotke ubrzava za samo šest sekundi, a tvornički mu je deklarirana potrošnja prosječnih 1,7 l/100 km, što je najbolja vrijednost u segmentu. Audi Q7 e-tron 3,0 TDI quattro u potpuno električnom režimu rada ima doseg od 56 kilometara uz nultu emisiju ispušnih plinova. Model kombinira prednosti motora s unutrašnjim sagorijevanjem s prednostima električkog pogona, uz 8-stupanjski tiptronic mjenjač. Dizelski i električni motor zajedno proizvode 373 KS, a maksimalna je brzina ovog plug-in hibrida 225 km/h. Zahvaljujući spremniku goriva od 75 litara, ukupni doseg s jednim punjenjem je 1400 km. Također, Q7 e-tron quattro tijekom kočenja obnavlja energiju odnosno kinetičku energiju pretvara u električnu.

Unutrašnjost mu je najprostranija u segmentu, a standardni Audi virtualni kokpit i MMI sustav razvijeni su od početka. MMI navigacijski sustav plus, koji uključuje Audi connect internetski modul, djeluje zajedno s hibridnim sustavom upravljanja. Navigacijski podaci i prometne informacije u stvarnom vremenu mogu se prije kretanja na put koristiti za izračunavanje učinkovite hibridne strategije za najbolju rutu do odredišta. Na putu, pomoć u predviđanju učinkovitosti pomaže vozaču uštedjeti gorivo. Ona generira detaljni prikaz rute do tri kilometra ispred i koristi vizualne preporuke za puštanje papučice gasa kada je to preporučljivo. U isto vrijeme, aktivna papučica gasa šalje impuls u stopalo vozača. Ovaj novi sustav pomoći još je jedna pionirska tehnologija iz Audija.

>> Realovcima stigle skupocjene jurilice: Evo što su uzeli Modrić i Kovačić!

>> Audi Q7 - demonstracija tehnološke snage

Ključne riječi

Komentara 1

KT
komen_tar
19:17 13.11.2015.

Mlada kol'ko je para ovo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije