Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svađanje u prometu

Kazne 8 tisuća kuna i više za vozače koji pokazuju srednji prst

Svađanje u prometu
Foto: Thinkstock
22.02.2018.
u 10:28

Osim takvog ponašanja, kažnjava se i ako nemate potpunu kontrolu nad vozilom, a pod tim se misli da nemate obje ruke na volanu

Situacije u prometu često znaju frustrirati, no britanske vozače koji se upuste u agresivne i nepristojne epizode očekuju velike kazne i do 1000 funti (gotovo 8 i pol tisuća kuna). 

Kažnjavaju se ne samo agresivni vozači već i oni koji, primjerice, pokažu srednji prst

Osim takvog ponašanja, kažnjava se i ako nemate potpunu kontrolu nad vozilom, a pod tim se misli ako nemate obje ruke na volanu, piše The Sun. ''Neki vozači misle da mogu raditi takve stvari dok sjede u svom automobilu. Takvo ponašanje može ih dovesti na skupi put na sud'', rekao je Jack Cousens iz policije. 

''Vozači imaju dužnost paziti jedni na druge, stoga je važno ostati smiren i fokusiran. Ruke bi vam uvijek trebale biti na volanu, a oči na cesti'', dodao je Cousens i savjetovao vozačima da radije propuste nekog vozača nego da ulaze u svađu s njim. 

Pogledajte i galeriju: Ovo je 10 najružnijih automobila svih vremena

Svađanje u prometu
1/11

Komentara 5

ZL
zlocinackaplatforma112
11:23 22.02.2018.

Kad se već spominju kazne, VL treba kazniti po 100000 Kn za svakog krebila kojem dopusti da se igra novinara a čije idiotarije mi moramo čitati.

ST
stefj
11:10 22.02.2018.

Kazna kad nemate obje ruke na volanu? Znači kazna za svako šaltanje brzine ili kupite automatik...

Avatar Niškorist
Niškorist
11:55 22.02.2018.

Zakon se ne odnosi ako ste iz društveno prihvatljive obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije