Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD BIJEGA

Varanje na ispušnim plinovima: Uhićen jedan od Porscheovih direktora

Porsche
Foto: DPA/PIXSELL
20.04.2018.
u 14:26

Glasnogovornik Porschea odbio je komentirati.

Njemačka policija uhitila je čelnika za prijenosni sustav Porschea, dijela koncerna Volkswagena, i stavila ga u pritvor zbog mogućeg bijega, izjavila je u petak osoba upoznata sa slučajem.

Uhićenje Jörga Kernera povezano je s istragama koje su u tijeku vezano uz manipulacije emisijama plinova u Volkswagenu, više od dvije godine nakon što je njemački proizvođač automobila priznao da je varao na američkim testovima ispušnih plinova, kazao je isti izvor.

Glasnogovornik Porschea odbio je komentirati.

Kerner je bio jedan od trojice sadašnjih ili bivših zaposlenika na koje su se koncentrirali tužitelji kada su pretraživali urede u Porscheu i sestrinskom brendu Audiju ovoga tjedna, rekao je glasnogovornik ureda javnog tužitelja u Stuttgartu. 

Oni su osumnjičeni da su znali da se manipuliralo motorima koje je razvio Audi.

Glavni direktor Porschea Oliver Blume obavijestio je djelatnike tvrtke da je jedan od direktora u pritvoru.

"Mi odbacujemo te navode i učinit ćemo sve što možemo kako bismo raščistili taj slučaj", rekao je Blume.

Komentara 2

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
16:02 20.04.2018.

Svo osobni automobili zajedno nisu ni 1% zagađenja kojeg proizvode brodovi, željeznice, avioni, kamioni i građevinska/poljoprivredna mehanizacija.

DU
Deleted user
19:55 23.04.2018.

Da,da, skoro niš tih par milijardi auta ne zagađuje, zapravo čak i pročišćavaju atmosferu.Bolje sisat dim iz auspuha golfa dvojke nego ić na inhalacije. Ako sisanje auspuha ne pomaže, navodno je dobro malo lož ulja uzet intravenozno, ili potegnut gutljaj,dva iz kanistra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije