Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulovite ga uz Večernji

Kompaktni Hyundai Kona odličan je obiteljski SUV

Hyundai Kona
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/10
17.10.2018.
u 15:49

Iako to u segmentu malih SUV-ova nije uobičajeno, Hyundai Kona nudi se i s pogonom na sva četiri kotača, kao i sa 7-stupanjskim automatskim prijenosom s dvostrukom spojkom

Mali SUV koji se savršeno uklopio u veliki svijet. Tako ga opisuje proizvođač, a naš je stav da nije pretjerao. Kona se zaista savršeno uklopila u današnje trendove i potrebe. Dovoljno je velika za potrebe prosječne obitelji, a ujedno je dovoljno kompaktna za probijanje kroz gradske gužve. Od dolaska na tržište nudi se s dva živahna turbobenzinca – od 120 i 177 konjskih snaga – a sada se gami pridružuju i dizelaši od 115 i 136 konja. Moderni dizelaši emitiraju od 109 grama CO2 po prevaljenom kilometru, a stoje od 133.165 kuna.

Iako to u segmentu malih SUV-ova nije uobičajeno, Hyundai Kona nudi se i s pogonom na sva četiri kotača, kao i sa 7-stupanjskim automatskim prijenosom s dvostrukom spojkom. 4X4 pogon može se odabrati uz snažnije izvedbe motora, dok se slabiji benzinac i dizelaš isporučuju s prednjim pogonom. Hyundai Kona stoji od 119.990 kuna, koliko valja dati za izvedbu s jednolitrenim benzincem od 120 konja, s početnom razinom opreme.

No, to što je početna ne znači da je skromna.

Naprotiv! Već i osnovna Kona DRIVEit vozaču, primjerice, pomaže pri kretanju uzbrdo, upozorava ako nenamjerno prijeđe u drugi trak, reagira ako uoči da je vozač umoran, nadzire stabilnost vozila i tlak u gumama. Kona je serijski opremljena i klima-uređajem, tempomatom, audio sustavom s komandama na kolu upravljača, putnim računalom, električnim podizačima i prednjih i stražnjih stakala, maglenkama, LED dnevnim svjetlima, aluminijskim naplacima. Sve u svemu, u dizajnerskom i vozačkom smislu Kona je potpuno zaokružen automobil.

Hyundai Kona
1/11

Osim što po njega možete otići u bilo koji ovlašteni Hyundaijev salon, možete ga osvojiti u najnovijoj nagradnoj igri Večernjeg lista.

Nagradna igra "Uz Večernji ulovite Hyundai Konu" trajat će od 19. do 28. listopada. Pošiljke s devet ispravno ispunjenih kupona u Večernji list trebaju stići najkasnije do 6. studenog 2018. u 12 sati, kako bi sudjelovale u izvlačenju.

Izvlačenje sretnog dobitnika nove Hyundai Kone održat će se 6. studenog u 14 sati.

Ključne riječi

Komentara 11

DE
DeathAlley
11:14 20.10.2018.

Od kad sam se riješio fauvea, koji mi se btw raspa nakon 80tkm, i kupio Hyundai, mogu samo reci da sam se preporodio.

HL
Hladan
16:37 17.10.2018.

Aha, sadasnji auto glavnog urednika je ocito zrel za otpis cim se organizira nagradna igra!!

Avatar SimonTemplar
SimonTemplar
19:16 20.10.2018.

Hyundai C4 CACTUS ili brijem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije