Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renault Koleos

Ušminkano lice, bolja povezivost i učinkovitiji dizelski motori

Renault Koleos
Foto: Renault
1/9
11.06.2019.
u 17:08

Koleos nudi bogatu i luksuznu dodatnu opremu poput grijanja i provjetravanja sjedala, a sjedala nude i funkciju masaže. Cijena još nije poznata, a sadašnji model stoji od 253.000 kuna.

Renault je samo dvije godine nakon lansiranja druge generacije svog najvećeg SUV modela Koleos objavio prve fotografije i pojedinosti o njegovu redizajnu. Radi se o blažem osvježenju koje se ogleda u osvježenom vanjskom dizajnu, poboljšanoj unutrašnjosti s finijim materijalima i nadogradnjama multimedijskih sadržaja, napredne sigurnosne tehnologije, kao i dva nova dizelska agregata u ponudi.

Serijski full LED svjetla

Dimenzije su ostale iste kao kod prethodnika, pa Koleos i dalje dužinom od 467 cm i uz 498 litara prtljažnika te prostranom unutrašnjošću nudi pravi komfor za obiteljska duža putovanja.

Renault Koleos
1/9

Koleos će od jeseni stizati s novim licem, istaknutijom rešetkom hladnjaka i novim kromiranim oblogama i obrubima što mu uz nove dvobojne naplatke i novu “vintage crvenu” boju daje luksuzniji štih. Pure Vision full LED prednja svjetla sada su standardna već u početnoj opremi. Novina je mnogo i u unutrašnjosti: od boljih materijala pa do poboljšanog multimedijskog sustava koji sada podržava Apple i Android povezivanje. To se odnosi na varijante sa 7-inčnim i 8-inčnim zaslonima.

Sigurnost je poboljšana uvođenjem funkcije za otkrivanje pješaka kojom je sada opremljen aktivni sustav kočenja u nuždi (AEBS), a još je krajem prošle godine u serijsku opremu Koleosa uveden standardni adaptivni tempomat. Uz to, u standardnoj je opremi i dvozonski klima-uređaj, parkiranje bez uporabe ruku i kamera za vožnju unatrag. Ipak, najznačajnije promjene su ispod poklopca motora, točnije nude se dva dizelska noviteta.

Masažna sjedala

Novi početni motor je 1,8-litreni dCi dizelaš sa 150 KS i 340 Nm okretnog momenta koji ispušta 143 g/km CO2, a dolazi samo u verziji s prednjim pogonom. Snažniji dizelski motor je 2-litreni dCi sa 190 KS i 380 Nm okretnog momenta. Ovaj motor dolazi s Renaultovim inteligentnim All Mode 4x4 sustavom za sigurno upravljanje i impresivnim terenskim mogućnostima. Serijski s oba dizelska motora standardno dolazi kontinuirani automatski CVT X-Tronic mjenjač.

Koleos nudi bogatu i luksuznu dodatnu opremu poput grijanja i provjetravanja sjedala, a sjedala nude i funkciju masaže. Cijena još nije poznata, a sadašnji model stoji od 253.000 kuna.

VIDEO Mate Rimac na predstavljanju Greypa:

Ključne riječi

Komentara 1

RI
ribar110
19:04 11.06.2019.

Cijena,prava sitnica.Auto za bahate,u naravi beskoristan.Ti tzv.SUV automobili sve su veći a parkirna mjesta manja.Opće ludilo amerikanizacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije